Stekhäll med ben Varmvalsat stål 38 cm

ART.NR: 54010150

Stekhäll av varmvalsat stål med avtagbara ben. Passar på gasolbrännare, elgrill eller över öppen eld. Diameter 38 cm. Levereras i en praktisk skyddspåse. Stekhällen bör förvaras på en torr plats. Passar för matlagning upp till 4 personer.
  • För gasolbrännare, elgrill eller öppen eld
Pris
69,90 EUR / 1 St
  Artikelnummer. DB-nummer NOBB-nummer Benämning Typbeteckning Ytbehandling Lagerenhet c/c mm A mm B mm C mm D mm E mm Gänga Maxvikt Höjd Längd Ø Returfjäder Övrigt Kulör
54010050 Stekhäll med ben Varmvalsat stål ST 58 cm
54010150 Stekhäll med ben Varmvalsat stål ST 38 cm
54010030 Stekhäll med ben Varmvalsat stål ST 48 cm
54010070 Stekhäll med ben Varmvalsat stål ST 78 cm
Här kan du ladda ner monteringsanvisning och/eller broschyr för vägledning, inspiration och information.

FAQ - Stekhällar

  • Innan du börjar använda din nya stekhäll i varmvalsat stål behöver du bränna in den. Inbränningen ger en egenskap som liknar non-stick, och kommer underlätta matlagningen väsentligt.

    1. Börja med att rengöra stekhällen med hett vatten. Hetta sedan upp den över en värmekälla tills den blir torr.

    2. Bred ut ett tunt och jämnt lager Muurikka SIlvaka, osaltat fett eller matolja över den heta stekhällen. Upprepa fettbehandlingen till hela pannans yta blir jämnt svart.

    Var extra noga så att fettet inte blir för tjockt på pannans botten, då kan en ojämn massa av fett bildas som kan bränna fast.   

  • Rengör stekhällen direkt efter användning gärna medan hällen fortfarande är varm. Då släpper rester lättare och livslängden förlängs. Tänk på att inte använda diskmedel vid rengöring. Diskmedel löser upp fett som skyddar stekhällen och en ny fettbehandling behövs.

    Rengör stekhällen

    1. Skrapa bort matrester med en stekhällsskrapa

    2. Häll i lite vatten i pannan, koka upp och gör rent med stekhällsskrapan eller stekhällsborsten och hushållspapper. Upprepa steg 1 och 2 vid behov.

    3. Smörj in stekytan med lite matolja eller med Muurikka Silava stekfett.  

    Rengöring med salt:

    Om stekhällen blivit rejält smutsig eller om en smak satt sig i stekytan kan salttricket komma väl till pass.

    1. Hetta upp stekhällen och strö på ett rejält lager med grovt salt.

    2. Låt saltet mörkna i hällen några minuter så att det absorberar upp fukt, smuts och fett.

    3. Skrapa bort saltet med en stekspade.

    4. Häll på lite vatten i stekhällen och torka rent.

    5. Smörj in stekytan med lite matolja eller med Silava stekfett eller spray. 

  • Stekhällen är tålig men för att den ska hålla så länge som möjligt bör den förvaras på en torr plats. Om den inte ska användas på länge rekommenderas att rengöra den ordentligt och göra en ny fettbehandling innan den ställs undan. 

  • Om stekhällen skulle rosta tar du en grillborste eller lite stålull och gnider bort rostfläckarna. Rengör därefter hällen och fettbehandla den på samma vis som inför första användning. Därefter kan du använda den precis som vanligt.

  • Våra stekhällar och set finns i flera storlekar och passar allt från matlagning till några få personer eller till ett större gäng. Vi guidar dig till vilken storlek som passar dig.

    ø 38/48 cm: upp till 4 personer
    ø 58 cm: till 4 – 8 personer
    ø 78 cm: till 8 – 14 personer
    ø 100/120 cm: till fler än 14 personer