Ingredienser

600 g entrecôte
Muurikka Silava Stekfett

Marinad

2 tsk sambal oelek
1,5 dl japansk soja
2 tsk sesamolja
1 msk mirin
5 msk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, rivna

Inlagd rödkål

500 g rödkål, strimlad
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika

Sås

2 dl majonnäs
2 lime, zest och saft
100 g inlagd jalapeño, hackad
1 msk jalapeñospad
Salt och peppar

Tillbehör

1 grön paprika, strimlad
1 gul lök, strimlad
8 tortillabröd medium
200 g mozarella, riven
3 salladslökar, hackade

Tillagning

Steg 1

Marinad: blanda alla ingredienser till en marinad. Strimla köttet och lägg ner i marinaden. Låt stå i minst 1 timme.

Steg 2

Inlagd rödkål: blanda vatten, strösocker och ättika. Rör om tills sockret löst upp sig. Blanda ner rödkålen i vätskan och låt stå i ca 1 timme.

Steg 3

Sås: blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Steg 4

Tänd en brasa och placera stekhällen över elden. Låt Muurikka Silava Stekfett smälta på hällen och stek sedan paprika och gul lök tills de har mjuknat. Skjut sedan detta åt sidan och stek köttet tills det fått fin färg.

Steg 5

Detta steg går mycket snabbt – håll koll så att brödet inte bränns. Placera ett tortillabröd på stekhällen och lägg på kött, de stekta grönsakerna och riven mozzarella. Vik ihop brödet. När osten börjar smälta och brödet fått färg lyfter du bort quesadillan från stekhällen. Öppna sedan upp brödet igen och lägg på rödkål, jalapeñosås och hackad salladslök inför servering.