Ingredienser

4 vaniljmunkar
4 svenska äpplen, tärnade
1,5 dl socker
3 msk kanel
3 msk sirap
3 dl granola med kokos och kanel
100 g smör till stekning
200 g karamelliserad mjölk
500 g vaniljglass
Flingsalt

Tillagning

Steg 1

Tärna äpplena i 1 cm stora bitar. Hetta upp stekhällen på medelvärme och stek äppelbitarna i rikligt med smör tills de börjar mjukna, ca 5 minuter. Tillsätt socker, kanel, sirap och en nypa flingsalt och stek tills äpplena blir gyllenbruna. Blanda ner granolan. Sänk värmen och lägg äppelblandningen på kanten av stekhällen.

Steg 2

Dela munkarna på mitten (likt ett hamburgerbröd) och stek i rikligt med smör på låg värme, några minuter på varje sida. Var försiktig så att de inte bränns.

Steg 3

Placera en munkhalva på tallriken och lägg på rikligt med stekta äpplen. Addera karamelliserad mjölk och toppa med en kula vaniljglass och lite flingsalt. Servera direkt.