Ingredienser

1 kg potatis, grovt skivad
1 kg morötter, grovt skivade
200 g sparrisbroccoli
4 torskfiléer
Muurikka Stekfett spray

Sås

3 dl grädde
2 dl vitt vin
25 g smör
Salt och peppar

Tillagning

Steg 1

Tillbehör: tänd en brasa och låt stekhällen bli varm över elden. Stek sedan potatis, morötter och sparrisbroccoli i Muurikka Stekfett spray i ca 10 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka och potatisen ska ha fått en krispig yta. Ställ åt sidan, eventuellt i foliepaket för att behålla värmen.

Steg 2

Sås: ta bort stekhällen från värmen och placera Muurikka Matlagningshäll över elden. Smält smöret i kastrullen. Tillsätt grädde, vitt vin, salt och peppar. Koka upp. Ställ åt sidan med lock eller folie över för att behålla värmen.

Steg 3

Halstring: salta och peppra torsken. Placera fisken i halstret och håll den över glödande kol. Halstra i ca 5 min på varje sida, beroende på fiskens storlek.