Ingredienser

1 rulle färdig pizzadeg
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
4 tsk kanel
Olja till fritering, exempelvis rapsolja
Socker att rulla bollarna i

Tillagning

Steg 1

Rör ihop smör, socker och kanel i en skål. Rulla ut degen och skär i ca 20 bitar. Klicka ut ½–1 tesked fyllning på varje bit. Nyp ihop kanterna och rulla ihop till en jämn boll. Se till så att bollarna är förslutna, så att de inte öppnar sig vid fritering.

recept_kanelbullebollar_1.jpg

Steg 2

Tänd gasolbrännaren och hetta upp oljan över stekhällen. Lägg i bollarna och sänk till medelvärme. Tänk på att oljan inte får vara för varm – annars får bollarna färg utanpå men förblir degiga i mitten. Håll koll då bollarna gräddas fort, vänd så att de får en fin färg och jämn gräddning.

recept_kanelbullebollar_2.jpg

Steg 3

Ta upp och låt rinna av på galler eller hushållspapper, vi använde vår Grill- och rökkorg. Rulla bollarna i strösocker. Njut!

recept_kanelbullebollar_3.jpg