Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
Kryddig nudelsallad med rökt lax och räkspett à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
21 ingredienser
4 personer
21 ingredienser
4 personer
Recept
Kryddig nudelsallad med rökt lax och räkspett à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
400 g laxfiléer
12 stora räkor
Salt
Grillspett
500 g nudlar av bovete
5 rädisor
½ gurka
1 knippe vårlök
2 morötter
150 g sockerärtor
10 myntablad
½ kruka koriander
Kryddig sås
2 msk sojasås
2 msk risvinäger
2 msk apelsinjuice
1 msk svarta sesamfrön
1 lime (saften och skalet)
2 tsk hackad chili
1 hackad vitlöksklyfta
2 tsk mörk sesamolja
0,5 dl mild vegetabilisk olja eller olivolja
Koka nudlarna och skölj dem i kallt vatten.
Skiva rädisorna. Skala gurkan, ta bort kärnorna och
skär sedan gurkan i skivor. Skär sockerärtorna i bitar
och strimla myntabladen och koriandern. Skala och
skiva morötterna.
Blanda nudlarna med grönsaker och kryddor i en skål.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Tillsätt såsen till nudelblandningen och
låt vila i en timme.
Rensa fisken från skinn och eventuella ben.
Skär den i 3x3 cm stora tärningar.
Trä fisken och räkorna på grillspetten och
pensla lätt med olja.
Lägg en näve rökspån på rökplåten och ställ
in vredet på läge 3. Lägg in spetten på gallret
och rök dem i cirka 20 minuter.
Smaksätt med salt.