Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
Den här lite matigare våfflan passar perfekt när energidepåerna behöver fyllas på – i pulkabacken, på stranden eller i trädgården. Toppa med sylt, bär och frukt i säsong.
7 ingredienser
4 personer
7 ingredienser
4 personer
Recept
Den här lite matigare våfflan passar perfekt när energidepåerna behöver fyllas på – i pulkabacken, på stranden eller i trädgården. Toppa med sylt, bär och frukt i säsong.
500 g riven rå potatis (gärna med skalet på)
5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
80 g smält smör
2 tsk salt
25 g smör + 3 msk rapsolja till våffeljärnet
Sylt till servering, t ex lingon eller jordgubb
Blanda den rivna potatisen med vetemjöl
och salt. Smält smöret och häll i
mjölken. Häll ner mjölk och smör i
potatisblandningen under omrörning.
Smöra och värm upp våffeljärnet över elden.
Fyll järnet med smet och grädda våfflorna.
Vänd järnet ofta för att förhindra att våfflorna
bränns vid. Servera med sylt.