Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
Røkt fetaostfylt ørret à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
7 ingredienser
4 personer
7 ingredienser
4 personer
Recept
Røkt fetaostfylt ørret à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
1 regnbågslaxfilé, 500–800 g
200 g fetaost
10 kärnfria oliver
5 blad basilika
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt och vitpeppar
Ta bort eventuella ben från filén.
Hacka oliverna och basilikan och
blanda i en skål.
Smula i fetaosten. Tillsätt citronsaft,
lite olivolja och vitpeppar.
Snitta filén på längden. Öppna fisken som en bok
och lägg i hälften av fyllningen.
Spara resten av fyllningen till servering.
Stäng försiktigt filén och krydda med salt.
Lägg filén med skinnsidan neråt på grillgallret.
Lägg en handfull rökspån på rökplattan och
börja röka på läge 3. När det har bildats
ordentligt med rök, sänk värmen till läge 1
och rök i cirka 30–40 minuter.
Servera fisken med resten av fyllningen
och till exempel en god sallad.