Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Recept
Pizzabotten rågsurdeg
5 dl vatten
12 g jäst
2 dl surdeg råg
0,5 tsk salt
3 msk rapsolja
1 l vetemjöl
Topping
1,5 dl tomatsås
250 g mozzarellaost
10 skivor lufttorkad skinka
10 delade småtomater
1 tunt skivad rödlök
70 g rucola
Balsamvinäger
Förbered degen: Smält jästen i vattnet,
tillsätt surdeg, rapsolja och salt. Blanda
ner vetemjöl i degvätskan och arbeta
degen i ca 5 minuter. Låt degen vila 3–4
timmar i rumstemperatur.
Värm upp pizzastenen långsamt. Arbeta ut
degen till fyra tunna pizzor och lägg dem
på ett bakplåtspapper.
Bred ut tomatsås på degen och strö över
strimlad mozzarella. Placera en pizza åt
gången, på bakplåtspappret, på pizzastenen
och grädda under lock i 1,5–2 minuter.
Toppa med rucola, småtomater, rödlök
och skinka efter gräddning. Ringla över
balsamvinäger och servera.