Oikein hoidettuna Muurikka Pannut, tulipadat ja tarvikkeet ovat uskollisia suosikkeja ulkoruoanlaittoon moneksi vuodeksi eteenpäin. Puhdistus ja huolto on helppoa ja tärkeää, jotta tuotteet toimivat optimaalisesti ja kestävät pitkään. Pannun hoito on myös yksi tavallisimmista kysymyksistä. Tämän sivun kysymyksistä löydät vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta, mistä kysymme usein.
Pannut
-
Ennen käyttöönottoa uusi kuumavalssatusta teräksestä valmistettu
pannu on rasvapoltettava. Rasvapoltto luo pannulle luonnollisen tarttumattoman pinnan ja helpottaa ruoanlaittoa.1. Aloita pesemällä pannu kuumalla vedellä. Kuumenna se sitten lämmönlähteen päällä, kunnes se on täysin kuiva.
2. Levitä pannulle ohut ja tasainen kerros Muurikka Silavaa, suolatonta rasvaa tai ruokaöljyä. Toista rasvakäsittely, kunnes koko pannun pinta on tasaisen musta.
-
Puhdista pannu heti käytön jälkeen, mielellään sen ollessa vielä lämmin. Heti käytön jälkeen pannu puhdistuu parhaiten. Älä käytä puhdistukseen astianpesuainetta. Astianpesuaine liuottaa pois pannua suojaavan rasvakerroksen, minkä vuoksi rasvapoltto on tehtävä uudelleen.
Puhdista Muurikka pannu
1. Kaavi ruokajäämät pois pannukaapimella.
2. Kaada pannulle hieman vettä, kiehauta ja puhdista pannukaapimella tai harjalla sekä talouspaperilla. Toista vaiheet 1 ja 2 tarvittaessa.
3. Voitele paistopinta kevyesti ruokaöljyllä tai Muurikka Silavalla (rasva tai spray). Säilytä Muurikka pannu oikein. Säilytä kuivassa paikassa.
Puhdistus suolalla:
Jos pannu on erittäin likainen tai paistopintaan on tarttunut makua, suolaniksi voi olla hyödyllinen.
1. Kuumenna pannu ja ripottele päälle reilusti karkeaa suolaa.
2. Anna suolan tummua liedellä muutaman minuutin ajan, jotta se imee itseensä kosteutta, likaa ja rasvaa.
3. Kaavi suola pois lastalla.
4. Kaada pannuun hieman vettä ja pyyhi puhtaaksi.
5. Voitele pannun pinta kevyesti ruokaöljyllä tai Silava-paistorasvalla tai -suihkeella. -
Pannu on kestävä, mutta säilytä sitä kuivassa paikassa, jotta se ei pääse ruostumaan. Ennen pidempiaikaista varastointia, pannu kannattaa puhdistaa huolelliesti ja rasvapolttaa.
-
Jos pannu ruostuu, hankaa ruostetahrat pois grilliharjalla tai teräsvillalla. Puhdista ja rasvaa pannu samalla tavalla kuin ennen ensimmäistä käyttökertaa. Sen jälkeen voit käyttää sitä tavalliseen tapaan.
-
Muurikka pannuja on saatavana useassa eri koossa ja ne sopivat ruoanlaittoon niin pienelle porukalle kuin suuremmallekin seurueelle.
Autamme sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan koon.ø 38/48 cm: enintään 4 hengelle
ø 58 cm: 4–8 hengelle
ø 78 cm: 8–14 hengelle
ø 100/120 cm: yli 14 hengelle
Kaasupoltin
-
Yleisin syy kaasukehän rikkoutumiseen on se, että kehän reikiin on päässyt vettä tai hämähäkinseittiä, mikä estää kaasua pääsemästä läpi. Kokeile puhaltamista puhtaaksi tai käännä kaasupoltin ylösalaisin, jotta vesi valuu ulos.
Hiiliteräksiset pannut
-
Ennen käyttöönottoa uusi pannu hiiliteräksestä on rasvapoltettava. Aloita puhdistamalla pannu kuumalla vedellä ja miedolla astianpesuaineella. Kuivaa pannu kuumentamalla sitä.
Kuumenna pannu kuumaksi kaasupolttimella, sähkögrillissä tai hiilloksella. Levitä ohut ja tasainen kerros rasvaa pannun pintaan. Käytä mielellään Muurikka Silavaa. Voit käyttää myös tavallista ruokaöljyä tai suolatonta paistorasvaa. Toista, kunnes pannun koko pinta on tasaisen tummunut. Varo, ettei pannun pohjalle muodostu liian paksu kerros rasvaa. Liian paksu tai epätasainen kerros rasvaa voi palaa kiinni pannuun.
-
Kiehauta pannulla vettä ennen käyttöä. Puhdista sitten miedolla astianpesuaineella. Pyyhi puhtaaksi. Lämmitä sen jälkeen pannu uudelleen ja voitele se ruokaöljyllä tai Silava-paistorasvalla tai -suihkeella. Se suojaa ruosteelta ja parantaa paisto-ominaisuuksia. Pannu on rasvapoltettava uudelleen, jos se on vaurioitunut tai rasvapinta on pesty pois.
-
Puhdista pannu kuumalla vedellä. Jos pannuun on tarttunut ruokajäämiä, liota sitä ja/tai hankaa teräsvillalla. Älä käytä astianpesuainetta, sillä se poistaa rasvapinnan.
-
On normaalia, että pannun pinta muuttuu väriltään oltuaan jonkin aikaa käytössä.