Ingredienser

Pizzadeg
600 g (ca 10 dl) Tipo "00" durumvetemjöl
4 dl vatten, rumstempererat
3 tsk salt
1–2 g färsk jäst (liten kula)
Majsmjöl (polenta) till utbakning

    

Topping
2 dl tomatsås
2 dl svarta oliver, urkärnade och skivade
4 msk pesto
100 g salami, tunt skivad
100 g pinjenötter
200 g riven mozzarella
65 g ruccola

Tillagning

Steg 1

Häll det rumstempererade vattnet i en stor bunke.

Tillsätt saltet och rör om tills det har lösts upp.

Häll i en liten del av mjölet och blanda.

Smula sedan ner jästen och rör om tills den har lösts upp.

Steg 2

Tillsätt resterande mjöl, lite i taget,
och knåda degen ordentligt tills den blir
blank och smidig.

Låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar.
Täck bunken med en fuktig handduk
för att förhindra att degen torkar.

Steg 3

Dela degen i 4 lika stora delar och forma dem till bollar.
Lägg dem på ett fat och låt jäsa vidare i kylskåp i ett dygn.

Steg 4

Ta fram degen ca 1 timme innan pizzabakningen
så att den når rumstemperatur.

Steg 5

Värm upp pizzaugnssetet till 350°.

Steg 6

Strö ut majsmjöl på bakbordet. Dra ut varje degboll
försiktigt till önskad storlek – undvik att trycka på
kanterna för att få en luftig skorpa.

Steg 7

Bred ut tomatsås jämnt över pizzan och fördela sedan oliver,
pesto, salami, pinjenötter och riven mozzarella över degen.

Steg 8

Flytta försiktigt pizzan till en pizzaspade och grädda
den i pizzaugnen tills den är gyllene och har
en krispig botten. Rotera pizzan med en pizzavändare
under gräddningen för att säkerställa en jämn tillagning.

Steg 9

Toppa med ruccola efter gräddning och servera genast.