Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
Italiensk delikatesspizza - utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
12 ingredienser
4 personer
12 ingredienser
4 personer
Recept
Italiensk delikatesspizza - utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
Pizzadeg
600 g (ca 10 dl) Tipo "00" durumvetemjöl
4 dl vatten, rumstempererat
3 tsk salt
1–2 g färsk jäst (liten kula)
Majsmjöl (polenta) till utbakning
Topping
2 dl tomatsås
2 dl svarta oliver, urkärnade och skivade
4 msk pesto
100 g salami, tunt skivad
100 g pinjenötter
200 g riven mozzarella
65 g ruccola
Häll det rumstempererade vattnet i en stor bunke.
Tillsätt saltet och rör om tills det har lösts upp.
Häll i en liten del av mjölet och blanda.
Smula sedan ner jästen och rör om tills den har lösts upp.
Tillsätt resterande mjöl, lite i taget,
och knåda degen ordentligt tills den blir
blank och smidig.
Låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar.
Täck bunken med en fuktig handduk
för att förhindra att degen torkar.
Dela degen i 4 lika stora delar och forma dem till bollar.
Lägg dem på ett fat och låt jäsa vidare i kylskåp i ett dygn.
Ta fram degen ca 1 timme innan pizzabakningen
så att den når rumstemperatur.
Värm upp pizzaugnssetet till 350°.
Strö ut majsmjöl på bakbordet. Dra ut varje degboll
försiktigt till önskad storlek – undvik att trycka på
kanterna för att få en luftig skorpa.
Bred ut tomatsås jämnt över pizzan och fördela sedan oliver,
pesto, salami, pinjenötter och riven mozzarella över degen.
Flytta försiktigt pizzan till en pizzaspade och grädda
den i pizzaugnen tills den är gyllene och har
en krispig botten. Rotera pizzan med en pizzavändare
under gräddningen för att säkerställa en jämn tillagning.
Toppa med ruccola efter gräddning och servera genast.