Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
Rökig räksoppa till förrätt eller som värmande måltid på utflykten. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
11 ingredienser
4 personer
11 ingredienser
4 personer
Recept
Rökig räksoppa till förrätt eller som värmande måltid på utflykten. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
500 g frysta räkor med skal
1 stor lök
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
1 tsk srirachasås
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
½ dl vitt vin
1,2 liter vatten
Olivolja
Smetana till servering
Tina de frysta räkorna.
Lägg dem i rökkorgen och
rök i läge 2 i 10 minuter.
Skala räkorna och spara skalen.
Sautera räkskalen i en het kastrull
med srirachasås i 5 minuter.
Häll i det vita vinet och låt det sjuda i en minut.
Tillsätt vatten och salt. Koka i några minuter
och sänk effekten.
Låt det sjuda långsamt i 25 minuter.
Hacka lök, fänkål, paprika och vitlök.
Sautera grönsakerna med lite olivolja
i en kastrull.
Sila av räkbuljongen ner i kastrullen
med grönsaker och låt koka i ca 15 minuter.
Tillsätt slutligen de skalade räkorna
och servera soppan med smetana.