Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
14 ingredienser
6 personer
14 ingredienser
6 personer
Recept
3 dl risottoris
1 dl vitt vin
1 liter vatten
2 tärningar svampbuljong
2 schalottenlökar, hackade
2 dl champinjoner, hackade
2 dl trattkantareller (torkade eller färska)
4 dl Västerbottensost, riven
Muurikka Silava Stekfett
Salt och peppar
Topping
100 g prosciutto
100 g ruccola
200 g cocktailtomater
Tänd stekhällen på medelvärme och addera Muurikka Silava Stekfett. Stek löken och champinjonerna tills löken är mjuk och glansig och svampen har tappat all vätska.
Tillsätt trattkantareller och risottoris och stek i ca 5 minuter till, tills riset är lätt rostat.
Lös upp buljongtärningarna i vattnet. Tillsätt sedan buljongen lite i taget under omrörning. Låt riset absorbera vätskan innan du tillsätter mer. Fortsätt tills riset är krämigt med en liten kärna kvar, det brukar ta ca 20 minuter.
Blanda i osten och låt den smälta in i risotton. Smaka av med salt och peppar. Toppa med prosciutto, ruccola och halverade cocktailtomater.
Stekhällar Gasol
348,91 EUR
Stekhällar Gasol
89,00 EUR
Stekhällar Gasol
79,90 EUR
Gasolbrännare
19,90 EUR
Stekspadar
19,90 EUR
Övriga tillbehör
5,90 EUR
Övriga tillbehör
49,90 EUR