Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
17 ingredienser
4 personer
17 ingredienser
4 personer
Recept
500 g räkor med skal
500 g grillade kycklingfiléer
225 g konserverade musslor
2 spetspaprikor
3 tomater
1 msk smör till stekning
1 pressad lime
1 citron
1 tsk sambal oelek
0,5 dl grovhackad, färsk persilja
Ris
2,5 dl avorioris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
40 g smör
0,5 g saffran
5 dl vatten
1 kycklingbuljong
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör några
minuter och tillsätt sen saffran, kycklingbuljong,
ris och hälften av vattnet.
Rör om och fortsätt tillsätta vatten vartefter det
kokar in i riset. Låt koka på svag värme under lock
i knappt 20 minuter.
Skala räkorna och skär kycklingfiléerna
i strimlor. Låt musslorna rinna av.
Skär citron, tomater och paprika i bitar. Smält smöret
i paellapannan och stek paprikan i 2-3 minuter.
Sänk värmen och tillsätt det kokta riset.
Rör ner limesaft och sambal oelek. Tillsätt ev.
mer vatten. Blanda kyckling, skaldjur, citron och
tomat med riset.
Lägg på locket och låt allt bli varmt. Garnera med
persilja och servera paellan från pannan.