Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
10 ingredienser
4 personer
10 ingredienser
4 personer
Recept
Pizzabotten rågsurdeg
5 dl vatten
12 g jäst
2 dl surdeg råg
0,5 tsk salt
3 msk rapsolja
1 l vetemjöl
Topping
50 g löjrom
2 dl crème fraiche
1 knippe dill
1 tunt skivad rödlök
Förbered degen
Smält jästen i vattnet,
tillsätt surdeg, rapsolja och salt. Blanda
ner vetemjöl i degvätskan och arbeta
degen i ca 5 minuter. Låt degen vila 3–4
timmar i rumstemperatur.
Värm upp pizzastenen långsamt. Arbeta ut
degen till fyra tunna pizzor och lägg dem
på ett bakplåtspapper.
Blanda crème fraiche med hälften av dillen
och bred ut på pizzadegen. Placera en pizza
åt gången, på bakplåtspappret, på pizzastenen
och grädda under lock i 1,5 – 2 minuter.
Toppa med löjrom, rödlök och resten
av dillen efter gräddning.