Kotikokit

Rebecca

Esittelemme nyt Rebeccan – ensimmäisen kotikokkimme, joka jakaa suosikkireseptinsä. Rebecca, Koko Ruotsi leipoo 2024 -finalisti, tarjoaa kaksi herkullista jälkiruokaa: voissa paistettua raparperia mansikkaglaseerauksella ja kardemummakreemillä sekä grillattu vaniljamunkki omena-kompotin, kinuskin ja vaniljajäätelön kera. Tässä sinulla on myös mahdollisuus tutustua häneen paremmin muutaman lyhyen ruoanlaitto- ja leivontakysymyksen kautta.

Mikä tekee jälkiruoista ja leivonnaisista niin tärkeitä sinulle?
– Olen aina rakastanut luoda asioita ja tehdä ihmiset iloisiksi. Olen kasvanut keittiössä ja olen niin kauan kuin muistan melkein aina ollut isäni kanssa auttamassa ruoanlaitossa, sekä arkena että illallisvieraita varten. Mutta mitä vanhemmaksi tulin ja mitä enemmän kiinnostuin taiteesta ja luovuudesta, sitä enemmän ymmärsin, että leivonta on täydellinen yhdistelmä jonkin herkullisen ja kauniin luomista.

Miten keksit idean tehdä jälkiruokia Muurikka pannulla?
– Jälkiruokien tekemisen Muurikka pannulla pitäisi olla yhtä itsestään selvää kuin ruoanlaitto. Minusta tuntuu usein, että jälkiruoat jäävät hieman varjoon ja että pääruoka saa yleensä eniten huomiota. Nyt on aika muuttaa se! Mahdollisuudet ovat rajattomat luoda jotain todella herkullista, joka kruunaa aterian parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitkä ovat parhaat vinkkisi ulkona valmistettaviin jälkiruokiin – mitä kannattaa ottaa huomioon?
– Ensinnäkin: valmistele kaikki etukäteen ennen kuin aloitat. Pidä lämpötila hallinnassa – Muurikka pannu voi kuumentua nopeasti, joten mieluummin hieman alhaisempi lämpö ja enemmän aikaa kuin että poltat jotain. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä – uskalla improvisoida ja soveltaa reseptejä olosuhteiden mukaan.

Mikä on ero sisällä uunissa tai liedellä kokkaamisen ja ulkona Muurikka pannulla valmistamisen välillä – onko jotain, joka maistuu paremmalta, tai muita eroja?
– Jälkiruoan valmistuksessa ei tarvitse olla suurta eroa sen välillä, teetkö sen sisällä vai ulkona. Muurikka pannu voi korvata sekä paistinpannusi että joissakin tapauksissa uunisi. Kannella voit luoda lämpimän, uunimaisen ympäristön, jossa voit leipoa melkein mitä tahansa. Ainoa ero on, että ulkona kokkaaminen on vain viihtyisämpää ja hauskempaa.

Onko sinulla lisää resepti-ideoita, joita haluaisit kokeilla Muurikka pannulla jatkossa?
– Tänä syksynä odotan innolla, että pääsen kokeilemaan enemmän omenareseptejä Muurikka pannulla. Rakastan omenoita! Haluan tehdä kaikkea omenapullista ja omenapiirakasta omenacrepseihin ja omenakakkuun kinuskikastikkeella ja bourbonilla.