Valmistusaineet

5 suurta tai 7 pienempää raparperia
50 g pistaasipähkinöitä hienonnettuina
Minttua tarjoiluun, 4 oksaa

Kiille

200 g mansikoita isoiksi paloiksi leikattuna (pakastemarjat käyvät hyvin)
60 g inkivääriä suuriksi paloiksi pilkottuna
2 dl sokeria
1,5 dl vettä
5 mintunlehteä

mascarponekerma

200 g mascarponea
1 dl kermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl murskattua kardemumma

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Kiille: Aseta Muurikka Keitto- ja paistoalusta kaasupolttimelle ja aseta poltin korkeimmalle lämmölle. Sekoita vesi, sokeri, mansikat, inkivääri ja minttu kattilassa ja anna kiehua ja kiehahtaa noin 10 minuuttia, kunnes seos alkaa saostua. Poista lämmöltä ja siivilöi hedelmäpalat pois kuorrutteesta.

Vaihe 2

Raparperi: Leikkaa raparperi noin 7 cm:n pituisiksi tikuiksi. Aseta pannu kaasupolttimelle. Paista sitten runsaassa voissa noin 3-5 minuuttia, kunnes raparperi alkaa pehmetä. Poista lämmöltä.

Vaihe 3

Mascarponekerma: vatkaa mascarpone, kerma ja vaniljasokeri. Lisää muutama ruokalusikallinen mansikkakiillettä ja kardemumma ja sekoita.

Vaihe 4

Aseta 5 raparperitankoa syvän lautasen pohjalle. Kaada päälle muutama lusikallinen mansikkakiillettä ja viimeistele mascarponekermalla, pistaasipähkinöillä ja mintunoksalla.