Valmistusaineet

Pizzapohja ruishapantaikinasta
5 dl vettä 
12 g hiivaa
2 dl ruishapanjuuritaikinaa
0,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
1 l vehnäjauhoja

Täytteet
50 g muikunmätiä
2 dl ranskankermaa
1 nippu tilliä
1 ohueksi viipaloitu punasipuli

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Valmistele taikina

Recept_surdegspizza med mozarella (3).jpg

Liuota hiiva veteen, lisää hapanjuuritaikina,
öljy ja suola. Sekoita vehnäjauhot taikinan
sekaan ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
Anna taikinan vetäytyä huoneenlämmössä 3-4 tuntia.

Vaihe 2

Recept_surdegspizza med löjrom (3).jpg

Lämmitä pizzakivi hitaasti. Muotoile taikinasta
neljä ohutta pizzaa ja aseta ne leivinpaperille.

Vaihe 3

Recept_surdegspizza med löjrom (4).jpg

Sekoita ranskankerma ja puolet tillistä ja
levitä pizzataikinalle. Aseta yksi pizza kerrallaan
leivinpaperille ja pizzakivelle ja paista kannen
alla 1,5-2 minuuttia.

Vaihe 4

Recept_surdegspizza med löjrom (5).jpg

Täytä muikunmädillä, punasipulilla
ja lopulla tillillä paistamisen jälkeen.