Hapanjuuripizzaa, muikunmätiä, ranskankermaa tilliä ja punasipulia
10 valmistusaineet
4 annosta
10 valmistusaineet
4 annosta
![](/storage/30072B0A7E67B5A5F8B6E31A8FCF9242F0DA712D9555CF979B0CB1069A58E1AB/a9a4266282f94b818c8511c7d1e557fc/330-220-0-jpg.Jpeg/media/ee745e9d4ad141ffa998396de58648c9/Recept_surdegspizza%20med%20l%C3%B6jrom.jpeg)
Hapanjuuripizzaa, muikunmätiä, ranskankermaa tilliä ja punasipulia
Valmistusaineet
Pizzapohja ruishapantaikinasta
5 dl vettä
12 g hiivaa
2 dl ruishapanjuuritaikinaa
0,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
1 l vehnäjauhoja
Täytteet
50 g muikunmätiä
2 dl ranskankermaa
1 nippu tilliä
1 ohueksi viipaloitu punasipuli
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Valmistele taikina
Liuota hiiva veteen, lisää hapanjuuritaikina,
öljy ja suola. Sekoita vehnäjauhot taikinan
sekaan ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
Anna taikinan vetäytyä huoneenlämmössä 3-4 tuntia.
Vaihe 2
Lämmitä pizzakivi hitaasti. Muotoile taikinasta
neljä ohutta pizzaa ja aseta ne leivinpaperille.
Vaihe 3
Sekoita ranskankerma ja puolet tillistä ja
levitä pizzataikinalle. Aseta yksi pizza kerrallaan
leivinpaperille ja pizzakivelle ja paista kannen
alla 1,5-2 minuuttia.
Vaihe 4
Täytä muikunmädillä, punasipulilla
ja lopulla tillillä paistamisen jälkeen.