Suosituimmat kategoriat
Valikoimamme
10 valmistusaineet
4 annosta
10 valmistusaineet
4 annosta
Pizzapohja ruishapantaikinasta
5 dl vettä
12 g hiivaa
2 dl ruishapanjuuritaikinaa
0,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
1 l vehnäjauhoja
Täytteet
50 g muikunmätiä
2 dl ranskankermaa
1 nippu tilliä
1 ohueksi viipaloitu punasipuli
Valmistele taikina
Liuota hiiva veteen, lisää hapanjuuritaikina,
öljy ja suola. Sekoita vehnäjauhot taikinan
sekaan ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
Anna taikinan vetäytyä huoneenlämmössä 3-4 tuntia.
Lämmitä pizzakivi hitaasti. Muotoile taikinasta
neljä ohutta pizzaa ja aseta ne leivinpaperille.
Sekoita ranskankerma ja puolet tillistä ja
levitä pizzataikinalle. Aseta yksi pizza kerrallaan
leivinpaperille ja pizzakivelle ja paista kannen
alla 1,5-2 minuuttia.
Täytä muikunmädillä, punasipulilla
ja lopulla tillillä paistamisen jälkeen.