Valmistusaineet

500 g raastettua raakaa perunaa (mielellään kuorineen)

5 dl vehnäjauhoja

6 dl maitoa

80 g sulatettua voita

2 tl suolaa

25 g voita + 3 rkl rypsiöljyä

Hilloa tarjoiluun, esim. puolukkaa tai mansikkaa

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Recept_potatisvåffla (2).jpg

Sekoita perunaraaste, vehnäjauhot
ja suola. Sulata voi ja lisää maito.
Kaada maito ja voi perunaseokseen
koko ajan sekoittaen.

Vaihe 2

Recept_potatisvåffla (3).jpg

Voitele vohvelirauta ja kuumenna se tulen päällä.

Vaihe 3

Recept_potatisvåffla (4).jpg

Kaada taikina vohvelirautaan ja
paista vohveleita. Käännä rautaa
usein, jotta vohvelit eivät palaisi.
Tarjoile hillon kera.