Resepti
Perunavohveleita ja puolukkaa
Hieman ruokaisampi vohveli, joka sopii täydellisesti energiavarastojen täyttämiseen – pulkkamäkeen, rannalle tai puutarhaan. Tarjoile kauden hillojen, marjojen tai hedelmien kera.
7 valmistusaineet
4 annosta
7 valmistusaineet
4 annosta
![](/storage/34CEA29BE8E97A81904E608340EAAA0FD091EDC358ABF1357CB44504005BD7AC/11d1dbdfd4a34285b13d8f9d21a9a2f1/330-220-0-jpg.Jpeg/media/10f95b985f3e4db59d67a52c686fabc1/Recept_potatisv%C3%A5ffla.jpeg)
Resepti
Perunavohveleita ja puolukkaa
Hieman ruokaisampi vohveli, joka sopii täydellisesti energiavarastojen täyttämiseen – pulkkamäkeen, rannalle tai puutarhaan. Tarjoile kauden hillojen, marjojen tai hedelmien kera.
Valmistusaineet
500 g raastettua raakaa perunaa (mielellään kuorineen)
5 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
80 g sulatettua voita
2 tl suolaa
25 g voita + 3 rkl rypsiöljyä
Hilloa tarjoiluun, esim. puolukkaa tai mansikkaa
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Sekoita perunaraaste, vehnäjauhot
ja suola. Sulata voi ja lisää maito.
Kaada maito ja voi perunaseokseen
koko ajan sekoittaen.
Vaihe 2
Voitele vohvelirauta ja kuumenna se tulen päällä.
Vaihe 3
Kaada taikina vohvelirautaan ja
paista vohveleita. Käännä rautaa
usein, jotta vohvelit eivät palaisi.
Tarjoile hillon kera.