Resepti
Hitaasti savustettua porsaanniskaa, sipulia ja gremolata kastiketta à la Henri Alén
14 valmistusaineet
4 annosta
14 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Hitaasti savustettua porsaanniskaa, sipulia ja gremolata kastiketta à la Henri Alén
Valmistusaineet
600g porsaan niskaa eli kassleria
6 keltasipulia
Mausteseos
2tl rouhittua mustapippuria
1tl paprikajauhetta
0,5tl juustokuminaa
1tl kuivattua timjamia
1rkl suolaa
2rkl ruskeaa sokeria
Gremolata-kastike
3 ruukkua lehtipersiljaa
2 kuorittu valkosipulinkynttä
1 sitruunanmehu
1dl oliiviöljyä
mustapippuria
ripaus suolaa
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Pyyhi liha kuivaksi ja sekoita
mausteseoksen ainesosat keskenään.
Vaihe 2
Hiero huolellisesti lihan pintaan
joka puolelta.
Vaihe 3
Pistele sipuleihin veitsellä
muutama reikä ja asettele ne
folion päälle savustusritilälle.
Aseta liha myös savustusritilälle
ja savustimeen.
Vaihe 4
Laita kourallinen puruja savustimeen ja
aloita savustus 3-asennolla kunnes savua
alkaa syntymään kunnolla. Savusta noin
20 minuuttia ja laske sitten teho 1-asetukseen
ja savusta lihaa 3,5 tuntia tai kunnes sisälämpötila
on 80-85 C.
Vaihe 5
Gremolata
Leikkaa persilja rouheasti ja laita
syvään astiaan. Lisää loput
raaka-aineet ja soseuta tasaiseksi
sauvasekoittimella.
Vaihe 6
Viipaloi liha terävällä veitsellä ja
leikkaa sipulit auki niin että sisus
on helppo lusikoida lisukkeeksi.
Vaihe 7
Tarjoile huoneenlämpöisenä lihan,
sipulien kera, gremolatan ja raikkaan
salaatin kera.