Valmistusaineet

600g porsaan niskaa eli kassleria

6 keltasipulia

Mausteseos
2tl rouhittua mustapippuria
1tl paprikajauhetta
0,5tl juustokuminaa
1tl kuivattua timjamia
1rkl suolaa
2rkl ruskeaa sokeria

Gremolata-kastike
3 ruukkua lehtipersiljaa
2 kuorittu valkosipulinkynttä
1 sitruunanmehu
1dl oliiviöljyä
mustapippuria
ripaus suolaa

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Pyyhi liha kuivaksi ja sekoita
mausteseoksen ainesosat keskenään.

Vaihe 2

Hiero huolellisesti lihan pintaan
joka puolelta.

Vaihe 3

Pistele sipuleihin veitsellä
muutama reikä ja asettele ne
folion päälle savustusritilälle.

Aseta liha myös savustusritilälle
ja savustimeen.

Vaihe 4

Laita kourallinen puruja savustimeen ja
aloita savustus 3-asennolla kunnes savua
alkaa syntymään kunnolla. Savusta noin
20 minuuttia ja laske sitten teho 1-asetukseen
ja savusta lihaa 3,5 tuntia tai kunnes sisälämpötila
on 80-85 C.

Vaihe 5

Gremolata
Leikkaa persilja rouheasti ja laita
syvään astiaan. Lisää loput
raaka-aineet ja soseuta tasaiseksi
sauvasekoittimella. 

Vaihe 6

Viipaloi liha terävällä veitsellä ja
leikkaa sipulit auki niin että sisus
on helppo lusikoida lisukkeeksi. 

Vaihe 7

Tarjoile huoneenlämpöisenä lihan, 
sipulien kera, gremolatan ja raikkaan
salaatin kera.