Valmistusaineet

Tuoreperunasalaatti
600 g keitettyä kylmää tuoretta perunaa
0,5 dl majoneesia 
1 dl kermaviiliä 
3 rkl karkeaa sinappia
3 rkl ruohosipulia 
Suolaa ja mustapippuria

Savumakrilli
4 makrillifileetä 
1/2 sitruuna
1 rkl sormisuolaa
1/2 tl chilihiutaleita

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (2).jpg

Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, suola,
mustapippuri ja ruohosipuli keskenään.
Viipaloi perunat ja sekoita joukkoon.

Vaihe 2

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (3).jpg

Purista makrillifileiden päälle sitruunaa.
Ripottele fileiden lihapuolen päälle suolaa
ja chilihiutaleita.

Vaihe 3

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (4).jpg

Kuumenna savustin maksimilämpötilaan.
Laske lämpö 80-100 asteeseen. Aseta makrilli
ritilälle ja savusta sitä noin 20 minuuttia,
kunnes sen sisälämpötila on 58 astetta.

Vaihe 4

 Tarjoile tuoreen perunasalaatin kera.