Resepti
Savustettua makrillia ja tuoreperunasalaattia
Savustettu makrilli tuoreen perunasalaatin kera on helppoa ja herkullista ja valmistuu nopeasti. Tarjoile vihreän salaatin kera, kotona terassilla tai piknikillä.
10 valmistusaineet
4 annosta
10 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Savustettua makrillia ja tuoreperunasalaattia
Savustettu makrilli tuoreen perunasalaatin kera on helppoa ja herkullista ja valmistuu nopeasti. Tarjoile vihreän salaatin kera, kotona terassilla tai piknikillä.
Valmistusaineet
Tuoreperunasalaatti
600 g keitettyä kylmää tuoretta perunaa
0,5 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
3 rkl karkeaa sinappia
3 rkl ruohosipulia
Suolaa ja mustapippuria
Savumakrilli
4 makrillifileetä
1/2 sitruuna
1 rkl sormisuolaa
1/2 tl chilihiutaleita
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, suola,
mustapippuri ja ruohosipuli keskenään.
Viipaloi perunat ja sekoita joukkoon.
Vaihe 2
Purista makrillifileiden päälle sitruunaa.
Ripottele fileiden lihapuolen päälle suolaa
ja chilihiutaleita.
Vaihe 3
Kuumenna savustin maksimilämpötilaan.
Laske lämpö 80-100 asteeseen. Aseta makrilli
ritilälle ja savusta sitä noin 20 minuuttia,
kunnes sen sisälämpötila on 58 astetta.
Vaihe 4
Tarjoile tuoreen perunasalaatin kera.