Valmistusaineet

450 g lohta

400 g keitettyjä perunoita viipaloituna
tai kokonaisena koon mukaan

3 dl vettä

0,5 kuutiota kalalientä

3 dl kermaa

30 g voita

1 cm piparjuurta

1 ruukku tilliä

Suolaa ja pippuria

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Recept_lax på häll (2).jpg

Poista lohen nahka ja kuutioi liha.
Paista voissa muutaman minuutin ajan.

Vaihe 2

Recept_lax på häll (3).jpg

Lisää perunat, liemikuutio ja vesi.

Vaihe 3

Recept_lax på häll (4).jpg

Lisää kerma. Lisää tilli ja anna kiehua kokoon
kannen alla muutaman minuutinajan.

Vaihe 4

Recept_lax på häll (5).jpg

Mausta suolalla ja pippurilla,
raasta päälle piparjuurta ja tarjoile.