Suosituimmat kategoriat
Valikoimamme
Resepti
12 valmistusaineet
4 annosta
12 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Pizzataikina
600 g (n. 10 dl) Tipo "00" durumvehnäjauhoja
4 dl vettä, huoneenlämpöistä
3 tl suolaa
1–2 g tuorehiivaa (pieni nokare)
Maissijauhoja (polentaa) kaulitsemiseen
Täytteet
2 dl tomaattikastiketta
2 dl mustia oliiveja, kivettömiä ja viipaloituja
4 rkl pestoa
100 g salamia, ohuina viipaleina
100 g pinjansiemeniä
200 g raastettua mozzarellaa
65 g rucolaa
Kaada huoneenlämpöinen vesi suureen kulhoon.
Lisää suola ja sekoita, kunnes se on täysin liuennut.
Lisää pieni määrä jauhoja ja sekoita.
Murenna hiiva joukkoon ja sekoita,
kunnes se on täysin liuennut.
Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa
huolellisesti, kunnes se on sileä ja kimmoisa.
Anna kohota huoneenlämmössä 2 tuntia.
Peitä kulho kostealla keittiöpyyhkeellä,
jotta taikina ei kuivu.
Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja
pyöritä ne palloiksi. Aseta ne lautaselle ja
anna kohota jääkaapissa vielä vuorokauden ajan.
Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti
ennen pizzan paistamista.
Kuumenna pizza-uuni 350°C:seen.
Ripottele maissijauhoja pöydälle. Muotoile
taikinapallo varovasti haluttuun kokoon – vältä
painamasta reunoja, jotta saat ilmavan reunuksen.
Levitä tomaattikastike tasaisesti pizzapohjalle
ja lisää oliivit, pesto, salami, pinjansiemenet
ja raastettu mozzarella.
Siirrä pizza varovasti pizzalapiolle ja paista pizza-uunissa,
kunnes se on kullanruskea ja pohja rapea. Käännä pizzaa
tasaisen kypsennyksen varmistamiseksi.
Lisää rucola heti paiston jälkeen ja tarjoile välittömästi.