Valmistusaineet

500g kuorellisia katkarapuja (pakaste)

1 iso sipuli

1 fenkoli

1 valkosipulinkynsi

1 tl sriracha-kastiketta

½ tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

½ dl valkoviiniä

1,2 l vettä

Oliiviöljyä

Smetanan

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Sulata jäiset katkaravut.

Laita katkaravut savustuskoriin
ja savusta 2-teholla (175°C)
10 minuuttia.

Kuori katkaravut ja säästä kuoret.

Vaihe 2

Kuullota katkaravun kuoria kuumassa
kattilassa sriracha-kastikkeen kanssa
5 minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan
ja anna haihtua minuutin ajan.

Lisää vesi ja suola. Kiehauta muutama
minuutti ja käännä teho pienemmälle.

Anna porista hiljalleen 25 min.

Vaihe 3

Pilko sipuli, fenkoli, paprika
ja valkosipulin kynsi.
Kuullota kasviksia öljytilkan
kanssa kattilassa.

Vaihe 4

Lisää siivilöity rapuliemi ja keitä n. 15 min.

Vaihe 5

Lisää loppuvaiheessa kuoritut
katkaravut ja tarjoile keitto
smetanan kera.