Resepti
Savuisa katkarapukeitto
11 valmistusaineet
4 annosta
11 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Savuisa katkarapukeitto
Valmistusaineet
500g kuorellisia katkarapuja (pakaste)
1 iso sipuli
1 fenkoli
1 valkosipulinkynsi
1 tl sriracha-kastiketta
½ tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ dl valkoviiniä
1,2 l vettä
Oliiviöljyä
Smetanan
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Sulata jäiset katkaravut.
Laita katkaravut savustuskoriin
ja savusta 2-teholla (175°C)
10 minuuttia.
Kuori katkaravut ja säästä kuoret.
Vaihe 2
Kuullota katkaravun kuoria kuumassa
kattilassa sriracha-kastikkeen kanssa
5 minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan
ja anna haihtua minuutin ajan.
Lisää vesi ja suola. Kiehauta muutama
minuutti ja käännä teho pienemmälle.
Anna porista hiljalleen 25 min.
Vaihe 3
Pilko sipuli, fenkoli, paprika
ja valkosipulin kynsi.
Kuullota kasviksia öljytilkan
kanssa kattilassa.
Vaihe 4
Lisää siivilöity rapuliemi ja keitä n. 15 min.
Vaihe 5
Lisää loppuvaiheessa kuoritut
katkaravut ja tarjoile keitto
smetanan kera.