Savustettua fetalla täytettyä kirjolohta à la Henri Alén
7 valmistusaineet
4 annosta
7 valmistusaineet
4 annosta
Savustettua fetalla täytettyä kirjolohta à la Henri Alén
Valmistusaineet
1 suuri kirjolohifilee noin 500-800g
200g feta-juustoa
10 kivetöntä oliivia
5 lehteä basilikaa
1rkl sitruunanmehua
tilkka oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Poista fileestä mahdolliset ruodot.
Vaihe 2
Murusta fetajuusto kulhoon ja pilko
mukaan oliivit ja hienonna basilika.
Vaihe 3
Lisää mukaan myös sitruunanmehu ja
oliiviöljy. Mausta seos pippurilla.
Vaihe 4
Avaa kalafilee lihapuolelta pitkittäin
viillolla niin, että se jää toisesta reunasta
kiinni. Avaa kala kuin kirja auki.
Lusikoi täytettä keskelle ja säästä
loppu täyte myöhempää käyttöä varten.
Sulje filee takaisin kokonaiseksi varovasti ja
mausta kevyesti suolalla. Asettele filee
nahkapuoli alaspäin savustusritilälle.
Vaihe 5
Aloita savustaminen 3-asetuksella.
Laita savustuspuruja kourallinen
pellille ja aloita savustus. Kun savua
alkaa kunnolla tulla, pudota lämpö
1-asetukseen ja savusta noin
30-40 minuuttia.
Vaihe 6
Tarjoile kala lopun täytteen ja
esimerkiksi tomaatti-sipulisalaatin
kanssa.