Valmistusaineet

Kanansiivet
900 g kanansiipiä
1 tl paprikajauhetta
1 ripaus cayennepippuria
0,5 tl juustokuminaa
1–2 tl muscovadosokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
Voita (voiteluun)

Creamy Red Bacon Coleslaw
½ punakaali, hienoksi suikaloituna
1–2 pkt pekonia
0,5 dl ranskankermaa
0,5 rkl omenaviinietikkaa
Suolaa ja pippuria

Tarjoiluun
BBQ-kastiketta
Grillattu maissia

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Kuivaa kanansiivet talouspaperilla,
jotta ne ovat täysin kuivia.

Vaihe 2

Sekoita paprikajauhe, cayennepippuri, juustokumina,
muscovadosokeri, suola ja valkosipulijauhe kulhossa.
Ripottele mausteseos tasaisesti kanansiipien
molemmille puolille.

Vaihe 3

Valmistele savustin ja lämmitä se noin 120–125°C lämpötilaan.
Käytä haluamiasi savustuslastuja – omenapuu- tai kirsikkapuulastut
antavat miedon ja hedelmäisen savuaromin.

Vaihe 4

Aseta siivet savustusritilälle niin, etteivät ne kosketa toisiaan.
Voitele ne sulatetulla voilla ja savusta noin 60 minuuttia,
kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Vaihe 5

Valmista coleslaw sillä aikaa. Suikaloi punakaali hienoksi
ja laita kulhoon. Ripottele päälle hieman suolaa ja lisää
omenaviinietikka. Hiero kaalia käsin, jotta se pehmenee.

Vaihe 6

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi.
Valuta se talouspaperilla ja anna jäähtyä.

Vaihe 7

Sekoita punakaali ranskankerman ja rapeaksi
paistetun pekonin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vaihe 8

Tarjoa savustetut kanansiivet coleslaw'n,
BBQ-kastikkeen ja grillatun maissin kanssa.