Muurikka savustimet

Itse savustamisen aloittaminen ei ole vaikeaa eikä hankalaa. Hyvän savustimen ja savustuspurujen avulla pääset pian alkuun ja voit löytää uusia makuelämyksiä. Kokeile savustaa kalaa, lihaa ja vihanneksia – vain mielikuvitus on rajana. Verkossa Reseptit -välilehdellä on esimerkiksi todellisen kesäklassikon, savustetun makrillin resepti, joka on sekä yksinkertainen että herkullinen. 

Muurikan valikoimasta löydät erilaisia savustimia. Savustuslaatikkoa ja pyöreää savustusastiaa voidaan käyttää avotulen päällä tai hiili- tai kaasugrillissä. Savustusastia on kätevä malli, jota voidaan käyttää myös avotulen päällä, kaasupolttimella tai sähkögrillissä. Sähkösavustin PRO 1100W ja 1200W ovat tehokkaita ja helppokäyttöisiä, kun käytettävissä on pistorasia. Sama koskee grillausuuneja ja savustimia, jotka ovat myös sähkökäyttöisiä. 

Makua antavat savustuslastut

Savustuslastumme on valmistettu lepästä, pyökistä, kirsikka- tai omenapuusta. Lisäksi meillä on lastuja tammitynnyreistä, joissa on kypsytetty viskiä ja konjakkia. Ne antavat eriasteista savun makua, muita makuja ja makeutta. Löydä oma suosikkisi kokeilemalla.

Lisävarusteet 

Grillaus- ja savustuskorimme ovat käytännöllinen lisävaruste kaikkiin savustuslaitteisiimme. Se on tiheä, tarttumattomalla pinnoitteella varustettu kori, johon voi laittaa vaikkapa pieniä liha- tai vihannespaloja ilman, että ne putoavat grilliritilän läpi. Saatavana kaksi eri kokoa.

Ulkona valmistetussa ruoassa on jotain aivan erityistä. Muurikka-tuotteet sopivat yhtä hyvin kotipihalle tai terassille kuin leirintäalueelle retkelle vuodenajasta riippumatta. Pidä asiat yksinkertaisina tai haasta itsesi kokeilemalla uusia reseptejä. Reseptit-välilehdeltä löydät inspiraatiota ja ideoita yksinkertaisiin ruokiin Muurikka pannuilla, grillipannulla, paellapannulla, wokpannulla tai savustimella.