Muurikka Pannut

Muurikka Pannu on tunnetuin tuotteemme. Monille Muurikka-nimi on jopa synonyymi ulkoilmapannuille. Ensimmäiset Muurikka pannut valmisti Suomessa kaverukset, jotka alkoivat valmistaa niitä omaan käyttöönsä – voidakseen paistaa lettuja avotulella. Pannut niittivät heidän ystäväpiirissään suurta suosiota, ja pian niitä alettiin myydä kaupallisesti. Nykyään Muurikka pannut ovat tunnettu käsite Suomessa, Ruotsissa ja myös muissa Pohjoismaissa. Kiinnostus ulkoruoanlaittoon kasvaa tasaisesti, ja kokeilunhaluisille löytyy paljon inspiraatiota. Ulkoruoanlaittotuotteidemme valikoima on kasvanut, ja kaikki löytävät sopivan Muurikka pannun, halusivatpa he viettää aikaa kotona puutarhassa tai erämaassa.

Valmista ruokaa kaasulla tai avotulella

Muurikka pannuja voidaan käyttää kaasupolttimen kanssa tai avotulen päällä. Valurautaisia pannuja on saatavana useina eri kokoina pienimmästä halkaisijaltaan 38 cm:n pannusta suurimpaan, Muurikka settiin jonka halkaisija on 120 cm.

Lisävarusteet Muurikka pannuille

Muurikan valikoimaan kuuluu monia hyödyllisiä lisävarusteita. Paistolastat, veitset ja leikkuulaudat ovat esimerkkejä tuotteista, joiden ansiosta ruoanlaitto pannulla on sekä helpompaa että hauskempaa. Käytännöllinen kansi Muurikka pannulle sopii erinomaisesti ruoan hauduttamiseen hetkeksi. 

Huolehdi Muurikka pannustasi

Uusi pannu on puhdistettava miedolla astianpesuaineella ja rasvapoltettava kunnolla. Kuumenna pannua, kunnes se tummuu. Levitä sen jälkeen ohut ja tasainen kerros rasvaa, kuten paistorasvaa tai ruokaöljyä koko paistopinnalle ja kuumenna pannua kunnolla noin 15 minuutin ajan. Ei haittaa, vaikka pannu savuaa. Anna pannun jäähtyä ennen kuin pyyhit sen talouspaperilla ja voitelet sen uudella ohuella rasvakerroksella.

Jos tiedät, että pannua ei käytetä pitkään aikaan, suosittelemme puhdistamaan sen perusteellisesti, rasvapolttamaan uudelleen ja säilyttämään kuivassa paikassa. Ruostunut pannu voidaan puhdistaa teräsvillalla tai teräsharjalla ja polttaa ja rasvata uudelleen. Oikein hoidettuna voit nauttia Muurikka pannustasi vuosikausia.

Yhä useammat ovat huomanneet Muurikka pannulla ruoanlaiton viehätyksen. Se on loistava tapa viettää aikaa yhdessä, ja harvoin ruoka maistuu yhtä hyvältä kuin ulkona valmistettuna ja katettuna. Monipuolisuus on rajatonta, ja voit tehdä ruoanlaitosta niin yksinkertaista tai hienostunutta kuin haluat.