Muurikka pannut avotulelle

Ensimmäiset Muurikka pannut valmistivat Suomessa kaverukset, jotka alkoivat valmistaa niitä omaan käyttöönsä – voidakseen paistaa lettuja avotulella. Siitä lähtien Muurikka pannusta on tullut suosittu tuote ulkoiluun, ja yhä useammat ovat huomanneet pannun viehätyksen avotulen päällä. 

Jalalliset ja jalattomat Muurikka pannut

Ensimmäiset Muurikka pannut valmistivat Suomessa kaverukset, jotka alkoivat valmistaa niitä omaan käyttöönsä – voidakseen paistaa lettuja avotulella. Siitä lähtien Muurikka pannusta on tullut suosittu tuote ulkoiluun, ja yhä useammat ovat huomanneet pannun viehätyksen avotulen päällä. 

Pannuja erilaisiin tarpeisiin

Valitse pannun koko tarpeen mukaan: Onko sinulla tarve kantaa pannua mukana pidemmän matkan? Siinä tapauksessa Muurikka pannu 38 cm tai 48 cm on ehkä sopivin. Onko paikalla valmis tulisija, jossa leiriydyt? Pannujamme on saatavana sekä jaloilla että ilman. Jos valitset jalallisen pannun, voit helposti irrottaa jalat, jos haluat käyttää sitä esimerkiksi kaasupolttimen, sähkögrillin tai tulipadan kanssa, jossa keittotaso voidaan asettaa tulelle. Kuinka monta ruokailijaa? Suurimmat Muurikka pannumme avotulen kanssa käytettäväksi ovat Muurikka 78 cm ja Muurikka 58 cm. Ne sopivat hyvin hieman isommalle seurueelle. Kaikkein suurimmat pannumme ovat halkaisijaltaan 100 ja 120 cm. Ne eivät sovellu retkelle, joten niitä myydään vain yhdessä jalustallisten kaasupolttimien kanssa.

Lisävarusteet Muurikka pannuille

Muurikan valikoimaan kuuluu monia hyödyllisiä lisävarusteita. Paistolastat, veitset ja leikkuulaudat ovat esimerkkejä tuotteista, joiden ansiosta ruoanlaitto pannulla on sekä helpompaa että hauskempaa. Käytännöllinen kansi Muurikka pannulle sopii erinomaisesti ruoan hauduttamiseen hetkeksi. 

Huolehdi Muurikka pannustasi

Uusi pannu on puhdistettava miedolla astianpesuaineella ja rasvapoltettava kunnolla. Kuumenna pannua, kunnes se tummuu. Levitä sen jälkeen ohut ja tasainen kerros rasvaa, kuten paistorasvaa tai ruokaöljyä koko paistopinnalle ja kuumenna pannua kunnolla noin 15 minuutin ajan. Ei haittaa, vaikka pannu savuaa. Anna pannun jäähtyä ennen kuin pyyhit sen talouspaperilla ja voitelet sen uudella ohuella rasvakerroksella.

Pannun puhdistamiseen käytön jälkeen tarvitaan yleensä vain vettä. Tee se heti käytön jälkeen, silloin pannu puhdistuu helpoiten. Pyyhi ruoantähteet pois ja kuumenna pannu. Kaada pannuun vettä ja anna kiehua. Irrota ruoantähteet tiskiharjalla. Pyyhi pannu puhtaaksi ja voitele paistopinta kevyesti rasvalla. Jos pannu on erittäin likainen, se on ehkä puhdistettava karkealla suolalla. Lue lisää FAQ-osiostamme.

Jos tiedät, että pannua ei käytetä pitkään aikaan, suosittelemme puhdistamaan sen perusteellisesti, rasvapolttamaan uudelleen ja säilyttämään kuivassa paikassa. Ruostunut pannu voidaan puhdistaa teräsvillalla tai teräsharjalla ja polttaa ja rasvata uudelleen. Oikein hoidettuna voit nauttia Muurikka pannustasi vuosikausia.