Kotikokit

Pia

Sarjamme toinen kotikokki on Pia, joka jakaa suosikkireseptejään. Hän tarjoaa kaksi inspiroivaa annosta – maukkaan kanapastan aurinkokuivatulla tomaatilla ja sellerillä sekä kermaisen risoton suppilovahveroilla ja Västerbottens-juustolla. Reseptien lisäksi Pia kertoo myös ajatuksiaan ruoanlaitosta ja siitä, mistä hän löytää inspiraatiota keittiössä.

Mikä inspiroi sinua eniten, kun luot uusia reseptejä?
– Saan paljon inspiraatiota erilaisista ruokaohjelmista televisiossa. Jään usein katsomaan Godare kanavaa, jossa kokit sekä Ruotsista että muualta maailmasta jakavat suosikkireseptejään.

Onko sinulla lempipaikkaa, jossa kokkaat ulkona – ja miksi?
– Kyllä, Olofsbossa, Falkenbergissä, ystävän mökillä aivan meren rannalla. Se on suosikkipaikkani, koska siihen liittyy aina rentoutumista, auringonpaistetta, meren tuoksua ja vastapyydettyä, herkullista merenantien nautiskelua.

Mistä ainesosasta et koskaan haluaisi luopua keittiössä?
– Hyvä juusto, esimerkiksi parmesan, Västerbottens-juusto tai sinihomejuusto.

Mitkä ovat suurimmat erot siinä, että kokkaa ulkona Muurikka pannulla verrattuna sisällä keittiössä?
– Se yhdistetään useimmiten lomaan ja vapaa-aikaan, ja ruoanlaittoon voi käyttää enemmän aikaa.

Mikä on hauskinta siinä, että saat jakaa reseptisi ja tietosi muiden kanssa?
– Sen näyttäminen, että kaikki voivat laittaa ruokaa, ja tuskin mikään on hauskempaa kuin se, kun tekemääsi ruokaa arvostetaan ja lautaset syödään viimeistä murua myöten tyhjiksi.