Valmistusaineet

200 g munanuudeleita

4 kpl kanan reisifileetä, suikaloituna

1 kpl parsakaali, jaettu pieniin kukintoihin

1 kpl porkkana, leikattuna ohuiksi tikuiksi

1 kpl paksoi, karkeasti pilkottuna

1 kpl punainen chili, hienoksi pilkottuna

2–3 kynttä valkosipulia, raastettuna

1–2 rkl inkivääriä, raastettuna

2 rkl soijakastiketta

0,5 tl seesamiöljyä

1 kpl lime

Sriracha-kastiketta (maun mukaan)

Suolaa (maun mukaan)

Öljyä paistamiseen

Tarjoiluun
Tuoreita pavun ituja
Murskattuja maapähkinöitä
Tuoretta korianteria
Limeviipaleita

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Keitä munanuudelit pakkauksen ohjeen
mukaan ja huuhtele ne kylmällä vedellä,
jotta ne eivät tartu yhteen. 

Vaihe 2

Raasta inkivääri, hienonna chili ja valkosipuli
ja sekoita ne kulhossa soijakastikkeen ja
seesamiöljyn kanssa.

Vaihe 3

Kuumenna öljy suuressa pannussa tai wokissa
ja paista kanan suikaleet, kunnes ne ovat
kullanruskeita ja kypsiä.

Nosta kanat pois pannulta ja laita sivuun.

Lisää pannulle hieman öljyä ja paista parsakaali,
porkkana ja paksoi muutaman minuutin ajan,
kunnes ne ovat rapeita mutta eivät liian pehmeitä.

Lisää sitten valkosipuli- ja chiliseos ja paista nopeasti,
jotta maut vapautuvat.

Vaihe 4

Lisää kanat takaisin pannulle yhdessä keitettyjen
nuudeleiden kanssa. Purista joukkoon puolikkaan
limen mehu ja sekoita kaikki hyvin yhteen,
jotta maut leviävät tasaisesti.

Mausta suolalla ja lisää tarvittaessa enemmän
srirachaa, jos haluat lisää tulisuutta.

Vaihe 5

Viimeistele wokki tuoreilla pavun iduilla,
murskatuilla maapähkinöillä ja korianterilla.

Tarjoile heti limeviipaleiden ja halutessasi
lisäsrirachan kanssa.