Resepti
Paellaa kanan, äyriäisten ja sahramin kera
17 valmistusaineet
4 annosta
17 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Paellaa kanan, äyriäisten ja sahramin kera
Valmistusaineet
500 g kuorellisia katkarapuja
500 g grillattuja kanafileitä
225 g säilöttyjä simpukoita
2 suippopaprikaa
3 tomaattia
1 rkl voita paistamiseen
1 puristettu limetti
1 sitruuna
1 tl sambal oelekia
0,5 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
Riisi
2,5 dl avorio-risottoriisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
40 g voita
0,5 g sahramia
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Paista voissa muutaman minuutin ajan
ja lisää sitten sahrami, kanaliemi, riisi ja
puolet vedestä. Sekoita ja lisää vettä niin
kauan, kuin se imeytyy riisiin. Anna kiehua
miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
Vaihe 2
Kuori katkaravut ja suikaloi broilerinfileet.
Valuta simpukat.
Vaihe 3
Paloittele sitruuna, tomaatit ja paprika.
Sulata voi paellapannussa ja paista paprikaa
2-3 minuuttia. Laske lämpöä ja lisää kypsä riisi.
Vaihe 4
Sekoita joukkoon limettimehu ja sambal oelek.
Lisää tarvittaessa enemmän vettä. Sekoita kana,
äyriäiset, sitruuna ja tomaatti riisin joukkoon.
Vaihe 5
Laita kansi päälle ja anna kaikkien ainesten
lämmetä. Koristele persiljalla ja tarjoile
paella pannusta.