Valmistusaineet

500 g kuorellisia katkarapuja

500 g grillattuja kanafileitä

225 g säilöttyjä simpukoita

2 suippopaprikaa

3 tomaattia

1 rkl voita paistamiseen

1 puristettu limetti

1 sitruuna

1 tl sambal oelekia

0,5 dl hienonnettua tuoretta persiljaa

Riisi
2,5 dl avorio-risottoriisiä 
1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä  
40 g voita 
0,5 g sahramia 
5 dl vettä 
1 kanaliemikuutio

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (2).jpg

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Paista voissa muutaman minuutin ajan
ja lisää sitten sahrami, kanaliemi, riisi ja
puolet vedestä. Sekoita ja lisää vettä niin
kauan, kuin se imeytyy riisiin. Anna kiehua
miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.

Vaihe 2

Kuori katkaravut ja suikaloi broilerinfileet.
Valuta simpukat.

Vaihe 3

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (3).jpg

Paloittele sitruuna, tomaatit ja paprika.
Sulata voi paellapannussa ja paista paprikaa
2-3 minuuttia. Laske lämpöä ja lisää kypsä riisi.

Vaihe 4

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (4).jpg

Sekoita joukkoon limettimehu ja sambal oelek.
Lisää tarvittaessa enemmän vettä. Sekoita kana,
äyriäiset, sitruuna ja tomaatti riisin joukkoon.

Vaihe 5

Laita kansi päälle ja anna kaikkien ainesten
lämmetä. Koristele persiljalla ja tarjoile
paella pannusta.