Resepti
Savustettuja lohi-rapu vartaita ja mausteista nuudelisalaattia à la Henri Alén
21 valmistusaineet
4 annosta
21 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Savustettuja lohi-rapu vartaita ja mausteista nuudelisalaattia à la Henri Alén
Valmistusaineet
400g lohifileetä
12 jättirapua
suola
varrastikkuja
500g soba-eli tattarinuudeleita
5 retiisiä
puolikas kurkku
1 nippu kevätsipulia
2 porkkanaa
1 rasia sokeriherneitä
10 mintunlehteä
puolikas ruukku korianteria
Kastike
2rkl soijaa
2rkl riisiviinietikkaa
2rkl appelsiinimehua
1rkl mustia seesaminsiemeniä
1 limetin mehu ja kuori
2tl hienonnettua chiliä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2tl tummaa seesamiöljyä
0,5 dl mietoa kasviöljyä tai oliiviöljyä
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Keitä nuudelit kypsiksi ja huuhtele kylmällä vedellä.
Vaihe 2
Valuta ja laita syvään astiaan. Viipaloi retiisit.
Kuori kurkku ja poista siitä siemenet, viipaloi kurkku.
Suikaloi sokeriherneet ja revi mukaan mintunlehdet
ja korianteri. Kuori ja suikaloi porkkanat.
Laita vihannekset kulhoon nuudeleiden mukaan.
Vaihe 3
Sekoita kastikkeen raaka-aineet hyvin
keskenään ja kaada mukaan.
Sekoita varovasti keskenään ja anna
maustua tunti.
Vaihe 4
Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja nahka.
Paloittele noin 3*3 cm paloiksi. Pujota
lohipalat ja ravunpystöt varrastikkuihin ja
sivele kevyesti öljyllä.
Vaihe 5
Aseta savustin 3-asetukselle ja laita
kourallinen savustuspuruja pellille.
Kun savua syntyy kunnolla, laita vartaat
ritilälle ja savusta noin 20 minuuttia.
Mausta vartaat lopuksi vielä suolalla.