Valmistusaineet

400g lohifileetä

12 jättirapua

suola

varrastikkuja

500g soba-eli tattarinuudeleita

5 retiisiä

puolikas kurkku

1 nippu kevätsipulia

2 porkkanaa

1 rasia sokeriherneitä

10 mintunlehteä

puolikas ruukku korianteria

Kastike
2rkl soijaa
2rkl riisiviinietikkaa
2rkl appelsiinimehua
1rkl mustia seesaminsiemeniä
1 limetin mehu ja kuori
2tl hienonnettua chiliä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2tl tummaa seesamiöljyä
0,5 dl mietoa kasviöljyä tai oliiviöljyä

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Keitä nuudelit kypsiksi ja huuhtele kylmällä vedellä.

Vaihe 2

Valuta ja laita syvään astiaan. Viipaloi retiisit.
Kuori kurkku ja poista siitä siemenet, viipaloi kurkku.
Suikaloi sokeriherneet ja revi mukaan mintunlehdet
ja korianteri. Kuori ja suikaloi porkkanat.

Laita vihannekset kulhoon nuudeleiden mukaan.

Vaihe 3

Sekoita kastikkeen raaka-aineet hyvin
keskenään ja kaada mukaan.
Sekoita varovasti keskenään ja anna
maustua tunti.

Vaihe 4

Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja nahka.
Paloittele noin 3*3 cm paloiksi. Pujota
lohipalat ja ravunpystöt varrastikkuihin ja
sivele kevyesti öljyllä.

Vaihe 5

Aseta savustin 3-asetukselle ja laita
kourallinen savustuspuruja pellille.
Kun savua syntyy kunnolla, laita vartaat
ritilälle ja savusta  noin 20 minuuttia.

Mausta vartaat lopuksi vielä suolalla.