Valmistusaineet

4 riviä vähärasvaisia porsaan ribsejä (á 400g)

2 litraa vettä

2 lihaliemikuutiota

Colamarinadi
1½ dl Coca-Cola Zeroa
½ dl sokeritonta ketsuppia (esim. Felix)
1 rkl Dijon-sinappia
3 kynttä valkosipulia
½ sitruunan mehu
3 rkl soijaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl steviaa
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Taivuta ribsirivit isoon kattilaan
”rullalle”, mittaa mukaan vesi ja

lihaliemikuutiot.

Keitä vesi kiehuvaksi ja hauduta
ribsejä sen jälkeen miedolla
lämmöllä tunti.

Vaihe 2

Mittaa kaikki ainekset suurehkoon
kannelliseen rasiaan ja sekoita.

Vaihe 3

 Nosta keitetyt ribsirivit kattilasta marinadiin,
sulje kansi ja ravista.

Anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutama
tunti, mieluummin vaikka yön yli seuraavaan päivään.

Vaihe 4

Kuumenna Muurikka Parilapannu,
säädä lämpötila noin puoleen ja
grillaa ribsirivejä 15-20 minuuttia 

Recept_colamarinerade revbensspjäll (3).JPEG

vähän väliä käännellen ja
rasiaan jääneellä marinadilla
ajan valellen.

Nauti ribsit raikkaan
coleslaw -kaalisalaatin kanssa.