Resepti
Colamarinoidut ribsit
valmistusaika 24 h, aktiivinen noin 1 h.
15 valmistusaineet
4 annosta
valmistusaika 24 h, aktiivinen noin 1 h.
15 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Colamarinoidut ribsit
Valmistusaineet
4 riviä vähärasvaisia porsaan ribsejä (á 400g)
2 litraa vettä
2 lihaliemikuutiota
Colamarinadi
1½ dl Coca-Cola Zeroa
½ dl sokeritonta ketsuppia (esim. Felix)
1 rkl Dijon-sinappia
3 kynttä valkosipulia
½ sitruunan mehu
3 rkl soijaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl steviaa
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Taivuta ribsirivit isoon kattilaan
”rullalle”, mittaa mukaan vesi ja
lihaliemikuutiot.
Keitä vesi kiehuvaksi ja hauduta
ribsejä sen jälkeen miedolla
lämmöllä tunti.
Vaihe 2
Mittaa kaikki ainekset suurehkoon
kannelliseen rasiaan ja sekoita.
Vaihe 3
Nosta keitetyt ribsirivit kattilasta marinadiin,
sulje kansi ja ravista.
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutama
tunti, mieluummin vaikka yön yli seuraavaan päivään.
Vaihe 4
Kuumenna Muurikka Parilapannu,
säädä lämpötila noin puoleen ja
grillaa ribsirivejä 15-20 minuuttia
vähän väliä käännellen ja
rasiaan jääneellä marinadilla
ajan valellen.
Nauti ribsit raikkaan
coleslaw -kaalisalaatin kanssa.