Valmistusaineet

1 puolikas lohta (n. 700 g) nahkoineen

½ dl Sweet Chili -kastiketta

mustapippuria

suolaa

4 isoa tortillaa

Avokadodippi
2 kypsää avokadoa
½ vihreää chiliä
1 valkosipulinkynsi
½ rkl limetin mehua
1 tl Sriracha-kastiketta
1 dl crème fraîchea
suolaa

Täyte
1 punasipuli ohuina siivuina
200 g vuonankaalia
korianteria maun mukaan

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Käytä haluamaasi sekoitusta
savustuspurulastuista. Lohelle
kannattaa käyttää leppälastuja,
jotka antavat miedon savun maun,
ja lisäksi hieman omenalastuja
antamaan makeutta. Levitä
savustuspurut savustimen purupellille.

Vaihe 2

Suolaa ja pippuroi lohi.

Voitele Sweet Chili -kastikkeella
ja aseta lohi nahkapuoli alaspäin
ritilälle. Aseta paistomittari lohen
paksuimpaan kohtaan ja työnnä
lohi savustimeen.

Käytä paistomittaria, jonka voi
lukea ilman, että savustinta
tarvitsee avata. Jos se avataan,
savu karkaa ja savustusteho heikkenee.

Vaihe 3

Käynnistä savustin ja aseta se
maksimiteholle (3), kunnes lämpötila
on 110–120 astetta. Vähennä sitten
tehoa, mutta varmista, että lämpötila
pysyy 110–120 asteessa koko
kypsennyksen ajan. Kun sisälämpötila
on noin 53 astetta, lohi on valmista
tarjoiltavaksi. Savustusaika vaihtelee
riippuen ulkolämpötilasta ja savustettavan
lohifileen koosta.

Avokadodippi

Viipaloi avokado, chili ja valkosipuli
ja siirrä ainekset isoon kulhoon.
Purista päälle limen mehua, lisää
sriracha-kastike ja crème fraîche.
Suolaa ja sekoita huolella tasaiseksi.

Vaihe 4

Levitä tortilloille avokadodippiä,
lisää vuonankaalia, savustettua lohta,
viipaloitua punasipulia ja korianteria.

Kääri rullalle ja tarjoile.