Valmistusaineet

400 g ulkofileetä

6–8 kiinteää perunaa

2 keltasipulia

2 porkkanaa

2 keltajuurta

100 g kantarelleja

2 dl kermaa

2 rkl karkeaa sinappia

vettä tarpeen mukaan

suolaa

mustapippuria

rypsiöljyä

persiljaa

Lisukkeeksi
punajuuria

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Kuori perunat, porkkanat, sipulit
ja keltajuuret ja leikkaa ne sentin
kokoisiksi kuutioiksi.

Vaihe 2

Puhdista ulkofilee ja leikkaa liha
suurehkoiksi kuutioiksi.

Vaihe 3

Laita Muurikka Pannu tulelle ja kun
se on kunnolla lämmennyt, kaada
pannuun reilusti rypsiöljyä.
Lisää perunat ja juurekset pannulle.
Kaada päälle 2–3 dl vettä ja anna
hautua kannen alla, kunnes perunat
ovat lähes kypsiä.

Vaihe 4

Siirrä perunat ja juurekset pannun reunoille
ja alenna uloimman kaasukehän lämpöä.
Nosta sisemmän kaasukehän lämpötilaa ja
kun pannu on todella kuuma, lisää kantarellit.
Lisää vielä sipuli muutaman minuutin kuluttua.
Suolaa ja pippuroi. Siirrä sipulit ja sienet pannulla
viileämmälle alueelle ja lisää ulkofileepalat
keskelle samalla, kun nostat sisimmän kaasukehän
lämpötilan täydelle teholle.

Vaihe 5

Kun lihat ovat ruskistuneet, kaada
päälle kerma ja sinappi, sekoita kaikki
ainekset joukkoon ja anna porista
muutaman minuutin ajan.

Vaihe 6

Koristele persiljalla ja tarjoile
punajuurten kanssa.