Valmistusaineet

600 g välikyljystä
Muurikka Silava Paistorasva

Marinadi

2 tl sambal oelekia
1,5 dl japanilaista
soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
5 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä raastettuna

Säilöttyä punakaalia

500 g punakaalia suikaloituna
3 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl viinietikkaa

Kastike

2 dl majoneesia
2 limetin kuori ja mehu
100 g hienonnettua marinoitua jalapeñoa
1 rkl jalapeñojen säilöntälientä
Suolaa ja pippuria

Lisuke

1 vihreä paprika suikaloituna
1 keltasipuli suikaloituna
8 keskikokoista tortillaa
200 g mozzarellaa raastettuna
3 salottisipulia hienonnettuna

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Marinadi: sekoita kaikki ainekset marinadiksi. Suikaloi liha ja lisää marinadi. Anna vetäytyä vähintään 1 tunti.

Vaihe 2

Säilötty punakaali: sekoita vesi, sokeri ja viinietikka. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita punakaali nesteeseen ja anna seistä noin 1 tunti.

Vaihe 3

Kastike: sekoita kaikki ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Sytytä nuotio ja aseta pannu nuotion päälle. Anna Muurikka Silava Paistorasvan sulaa pannulla ja paista sitten paprikaa ja keltasipulia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Siirrä se sitten sivuun ja paista liha, kunnes se on ruskistunut kauniisti.

Vaihe 5

Tämä vaihe on erittäin nopea. Varo, ettei leipä pala. Aseta tortillaleipä pannulle ja lisää päälle liha, paahdetut vihannekset ja mozzarellaraaste. Taita leipä kokoon. Kun juusto alkaa sulaa ja leipä saanut hiukan väriä, ota quesadillat pannulta. Avaa sitten leipä uudelleen ja lisää punakaali, jalapeñokastike ja hienonnettu salottisipuli ja tarjoile.