Valmistusaineet

1 rulla valmista pitsataikinaa
100 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl sokeria
4 tl kanelia
Öljyä friteeraukseen (me käytimme rypsiöljyä)
Sokeria pallojen pyörittämiseen

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Sekoita voi, sokeri ja kaneli kulhossa. Kauli taikina ja leikkaa noin 20 palaan. Laita noin ½–1 tl täytettä jokaiselle palalle. Purista reunat yhteen ja pyöritä tasaiseksi palloksi. Varmista, että pallot ovat hyvin suljettuja, etteivät ne aukea friteeratessa.

recept_kanelbullebollar_1.jpg

Vaihe 2

Kuumenna Muurikka-pannu ja öljy. Lisää pallot ja laske keskilämmölle. Huomaa, että öljy ei saa olla liian kuuma – muuten pallot ruskistuvat ulkoa mutta jäävät taikinamaisiksi sisältä.

recept_kanelbullebollar_2.jpg

Vaihe 3

Friteeraa kullanruskeiksi, käännä välillä. Nosta ritilälle tai talouspaperille valumaan, me käytimme Grill- ja savustuskoria. Pyöritä sokerissa. Nauti!

recept_kanelbullebollar_3.jpg