Valmistusaineet

4 vaniljamunkkia
4 omenaa kuutioina
1,5 dl sokeria
3 rkl kanelia
3 rkl siirappia
3 dl kookosgranolaa ja kanelia
100 g voita paistamiseen
200 g kondensoitua maitoa
500 g vaniljajäätelöä
sormisuolaa

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Kuutioi omenat 1 cm:n paloiksi. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja paista omenapaloja runsaassa voissa noin 5 minuuttia, kunnes
ne alkavat pehmetä. Lisää sokeri, kaneli, siirappi ja ripaus sormisuolaa ja paista, kunnes omenat ovat kullanruskeita. Sekoita joukkoon granola. Laske lämpöä ja kaada omenaseos pannun reunalle.

Vaihe 2

Halkaise munkit (kuten hampurilaisleipä) ja paista niitä reilusti voin kera miedolla lämmöllä muutama minuutti kummaltakin puolelta. Varo, etteivät ne pala.

Vaihe 3

Aseta munkinpuolikas lautaselle ja lisää päälle runsaasti paistettuja omenoita. Lisää karamellisoitunut maito ja viimeistele vaniljajäätelöpallolla ja hiukan suolahiutaleilla. Tarjoile heti.