Resepti
Hapantaikinapohjainen mozzarella-tomaatti-rucolapizza ilmakuivatulla kinkulla
13 valmistusaineet
4 annosta
13 valmistusaineet
4 annosta
![](/storage/4920DDDF705EE5A2546523B8FA507B26F93408997A98A37E53B030116E9BFB9D/e9fdeb66edf943868cb94deb63fcaecb/330-220-0-jpg.Jpeg/media/7b99c18f1f2f4581af8a0836a924e673/Recept_surdegspizza%20med%20mozarella.jpeg)
Resepti
Hapantaikinapohjainen mozzarella-tomaatti-rucolapizza ilmakuivatulla kinkulla
Valmistusaineet
Rukiinen hapantaikinapohja
5 dl vettä
12 g hiivaa
2 dl ruisjauhoa
0,5 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
1 l vehnäjauhoa
Täyte
1,5 dl tomaattikastiketta
250 g mozzarellajuustoa
10 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
10 pientä tomaattia paloiteltuina
1 punasipuli ohuina siivuina
70 g rucolaa
Balsamiviinietikkaa
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Taikinan valmistus: Liuota hiiva veteen,
lisää ruisjauhot, rypsiöljy ja suola.
Sekoita vehnäjauhot mukaan ja vaivaa
taikinaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan
levätä huoneenlämmössä 3–4 tuntia.
Vaihe 2
Lämmitä pizzakivi hitaasti. Muotoile
taikinasta neljä ohutta pizzapohjaa ja
siirrä ne leivinpaperille.
Vaihe 3
Levitä pohjille tomaattikastiketta ja
ripottele päälle suikaloitu mozzarella.
Aseta yksi pizza kerrallaan leivinpaperin
päällä pizzakivelle ja paista kannen
alla 1,5–2 minuuttia.
Vaihe 4
Levitä paistamisen jälkeen päälle rucolaa,
pikkutomaattia, punasipulia ja ilmakuivattua
kinkkua. Kaada päälle balsamiviinietikkaa
ohuena norona ja tarjoile.