Suosituimmat kategoriat
Valikoimamme
Resepti
13 valmistusaineet
4 annosta
13 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Rukiinen hapantaikinapohja
5 dl vettä
12 g hiivaa
2 dl ruisjauhoa
0,5 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
1 l vehnäjauhoa
Täyte
1,5 dl tomaattikastiketta
250 g mozzarellajuustoa
10 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
10 pientä tomaattia paloiteltuina
1 punasipuli ohuina siivuina
70 g rucolaa
Balsamiviinietikkaa
Taikinan valmistus: Liuota hiiva veteen,
lisää ruisjauhot, rypsiöljy ja suola.
Sekoita vehnäjauhot mukaan ja vaivaa
taikinaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan
levätä huoneenlämmössä 3–4 tuntia.
Lämmitä pizzakivi hitaasti. Muotoile
taikinasta neljä ohutta pizzapohjaa ja
siirrä ne leivinpaperille.
Levitä pohjille tomaattikastiketta ja
ripottele päälle suikaloitu mozzarella.
Aseta yksi pizza kerrallaan leivinpaperin
päällä pizzakivelle ja paista kannen
alla 1,5–2 minuuttia.
Levitä paistamisen jälkeen päälle rucolaa,
pikkutomaattia, punasipulia ja ilmakuivattua
kinkkua. Kaada päälle balsamiviinietikkaa
ohuena norona ja tarjoile.