Valmistusaineet

Kebabliha

1 kg porsaankylkeä
1 keltasipuli viipaloituna
1 rkl kuminaa
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl korianteria
2 rkl savupaprikajauhetta
1 tl cayennenpippuria
2 tl suolaa
1 tl vastajauhettua mustapippuria
Muurikka Silava paistorasvaa
2 rkl voita

Kebableivät

600 l vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
3,5 dl haaleaa vettä

Kebabkastike

2 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl majoneesia
1 rkl chilikastiketta
1 raastettu valkosipulinkynsi
1,5 rkl omenamehua
1 rkl appelsiinimehua
1 krm kuminaa
1 tl paprikajauhetta
Cayennepippuria
Suolaa ja pippuria

Täytteet

jäävuorisalaattia suikaloituna
1 punasipuli suikaloituna
1 paprika suikaloituna
Fetajuustoa, murustettuna

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Kebab: leikkaa porsaankylki ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon kuivat mausteet ja sipuli. Anna lihan marinoitua vähintään 1 tunti, mielellään yön yli.

Vaihe 2

Pitaleipä: sekoita kaikki kuivat ainekset. Lisää vesi ja vaivaa hyvin, kunnes taikina on sileää. Jaa taikina 8 samankokoiseen palloon. Kauli palloista jauhotetulla leivontapöydällä ohuita pitaleipiä, joiden paksuus on noin 5 mm. Anna sen jälkeen kohota 1 tunti. Lämmitä pannu ja paista sämpylöitä miedolla lämmöllä ilman paistorasvaa, kunnes ne ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin.

Vaihe 3

Kebabkastike: sekoita kaikki ainekset kulhossa. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennenpippurilla.

Vaihe 4

Nosta pannun lämpötilaa ja lisää Muurikka Silava Paistorasva. Anna rasvan lämmetä kunnolla ennen lihan lisäämistä. Paista lihaa käännellen. Kun liha on kypsää, lisää voi ja sekoita.

Vaihe 5

Avaa pitaleipä tekemällä viilto sen reunaan. Lisää vihannekset, liha ja fetajuusto ja viimeistele kebabkastikkeella.