Valmistusaineet

Öljyä

500 g naudan jauhelihaa

1 sipuli, hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna tai puristettuna

1 tölkki murskattuja tomaatteja (noin 400 g)

3 rkl tomaattipyrettä

5 dl vettä

1 tl kuivattua oreganoa

1 tl kuivattua basilikaa

Suolaa ja pippuria maun mukaan

noin 7-8 tuoretta lasagnelevyä (paloittele, jotta ne mahtuvat pannuun)

2 dl ranskankermaa

2 dl juustoraastetta

noin 120 g mozzarellaa

Tuoretta basilikaa tarjoiluun

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuli, lisää jauheliha ja purista joukkoon valkosipuli. Ruskista, kunnes jauheliha saa väriä.

recept_lasagne_3.jpg

Vaihe 2

Lisää murskatut tomaatit, tomaattipyree, mausteet ja vesi. Anna kiehua muutama minuutti.

recept_lasagne_4.jpg

Vaihe 3

Lisää lasagnelevyt ja työnnä ne kastikkeen alle.

recept_lasagne_5.jpg

Vaihe 4

Lisää ranskankermaa pinnalle, mausta suolalla ja pippurilla, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paloittele mozzarella ja lisää pannulle.

recept_lasagne_6.jpg

Vaihe 5

Peitä pannu kannella tai foliolla ja anna hautua, kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä ja juusto kullanruskeaa ja kuplivaa – noin 5 minuuttia.

Vaihe 6

Koristele tuoreella basilikalla.