Resepti
One-pot lasagne
Yhtä herkullista kuin tavallinen lasagne, mutta ilman monimutkaisia vaiheita.
15 valmistusaineet
15 valmistusaineet
Resepti
One-pot lasagne
Yhtä herkullista kuin tavallinen lasagne, mutta ilman monimutkaisia vaiheita.
Valmistusaineet
Öljyä
500 g naudan jauhelihaa
1 sipuli, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna tai puristettuna
1 tölkki murskattuja tomaatteja (noin 400 g)
3 rkl tomaattipyrettä
5 dl vettä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
noin 7-8 tuoretta lasagnelevyä (paloittele, jotta ne mahtuvat pannuun)
2 dl ranskankermaa
2 dl juustoraastetta
noin 120 g mozzarellaa
Tuoretta basilikaa tarjoiluun
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuli, lisää jauheliha ja purista joukkoon valkosipuli. Ruskista, kunnes jauheliha saa väriä.
Vaihe 2
Lisää murskatut tomaatit, tomaattipyree, mausteet ja vesi. Anna kiehua muutama minuutti.
Vaihe 3
Lisää lasagnelevyt ja työnnä ne kastikkeen alle.
Vaihe 4
Lisää ranskankermaa pinnalle, mausta suolalla ja pippurilla, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paloittele mozzarella ja lisää pannulle.
Vaihe 5
Peitä pannu kannella tai foliolla ja anna hautua, kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä ja juusto kullanruskeaa ja kuplivaa – noin 5 minuuttia.
Vaihe 6
Koristele tuoreella basilikalla.