Valmistusaineet

Savustettu kinkku
Harmaasuolattu joulukinkku
1 kourallinen omenasavustuslastuja
1 kourallinen kirsikkasavustuslastuja
1 kourallinen viskisavustuslastuja 

Piimälimppu pannulla
1⁄2 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruissihtijauhoja
1⁄2 dl vehnälesettä
1 1/4 dl vettä
1 1⁄2 dl maitoa
2 rkl leipämaustetta
1⁄2 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä

Kermassa haudutettu lehtikaali
400 g lehtikaalia ilman lehtiruotia, hienonnettuna
3 dl kermaa
Noin 60 g voita
sormisuolaa

Ruoanvalmistus

Savustettu kinkku

1. Poista kinkku pakkauksesta,
mutta jätä verkko paikoileen.

2. Huuhtele kinkku kylmässä vedessä.

3. Työnnä lämpömittari kinkkuun ja
aseta se savustimen ritilälle.
(On tärkeää käyttää paistomittaria,
jonka lukema voidaan lukea savustinta
avaamatta. Muuten savu pääsee ulos
eikä täyttä tehoa saavuteta.)

4. Aseta savustuslastut purupellille.

5. Nosta savustimen teho maksimiin,
kunnes lämpötila on 110-120 astetta.

6. Laske sen jälkeen lämpötilaa ja säilytä
110-120 astetta koko kypsennyksen ajan.
Savusta kinkkua, kunnes sen sisälämpötila
on 71 astetta.

7. Poista kinkku ja kääri se folioon. Kinkku
on valmis tarjoiltavaksi. Voit halutessasi
myös grillata sen.

Piimälimppu pannulla

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.

2. Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöisiksi.

3. Lisää nesteet kuiviin aineksiin ja sekoita.
Vaivaa taikinaksi noin 5 minuuttia.

4. Lisää jauhoja tarvittaessa. 

5. Vaivaa taikinasta kimmoisaa, mutta ei
liian tahmeaa.

6. Ripottele päälle hieman jauhoja, peitä
pyyhkeellä ja anna kohota noin 1 tunti.

7. Jaa taikina 7 osaan.

8. Pyörittele palloiksi. Jatka nostatusta
peitettynä haudutetun lehtikaalin
valmistuksen aikana.

9. Kun lehtikaali on valmis, tasoita taikinapallot
varovasti noin 1/2 cm:n paksuisiksi kakuiksi ja
aseta ne pannun lämpimälle ja kuivalle reunalle.

10. Lisää lämpöä ulkoreunaan ja varo, ettei leipä
pala. Paista noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.

11. Poista leipä ja laita viipaloitu omena muutamaksi
minuutiksi pannun reunalle.

12. Levitä leivän pohjalle tarvittaessa sinappikerros,
lisää haudutettu lehtikaali, muutama viipale savustettua
joulukinkkua ja viimeistele paahdetulla omenalla ja
granaattiomenan siemenillä. 

Kermassa haudutettu lehtikaali

1. Irrota lehtikaalin ruoti ja hienonna lehdet
(tai osta valmiiksi  pilkottuina).

2. Kuumenna pannu molemmilla
kaasukehiä käyttäen.

3. Lisää voi, kääntele lehtikaali joukkoon ja
paista voin kanssa muutaman minuutin ajan,
kunnes se pehmenee.

4. Kaada joukkoon suurin osa kermasta
ja anna kiehua.

5. Suolaa ja peitä kannella muutaman minuutin
ajaksi. Laimenna tarvittaessa kermalla.

6. Laske lämpöä ja anna kiehua kokoon.