Valmistusaineet

1 kg perunaa karkeasti viipaloituna
1 kg porkkanoita karkeasti
viipaloituina
200 g parsakaalia
4 turskafileetä
Muurikka Paistospray

Kastike

3 dl kermaa
2 dl valkoviiniä
25 g voita
Suolaa ja pippuria

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Tarvikkeet: Sytytä nuotio ja kuumenna pannu tulen yllä. Paista sitten perunoita, porkkanoita ja parsakaalia Muurikka Paistospray noin 10 minuuttia. Vihannesten tulee olla pehmeitä ja perunoiden rapeita. Siirrä sivuun, tarvittaessa alumiinifolioon, jotta lämpö säilyy.

Vaihe 2

Kastike: poista pannu lämmöltä ja aseta Muurikka Keittotaso nuotion päälle. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma, valkoviini, suola ja pippuri. Kiehauta. Aseta sivuun, laita päälle kansi tai alumiinifolio lämmön säilyttämiseksi.

Vaihe 3

Halstraus: mausta turska suolalla ja pippurilla Aseta kala hehkuvan hiilen päälle. Paista molemmilta puolilta noin 5 minuuttia kalan koosta riippuen.