Suosituimmat kategoriat
Valikoimamme
Resepti
Haluatko tarjota jotain todella herkullista tänä kesänä? Sitten kannattaa ihanaa risottoa parsan, tillin ja sitruunan kanssa – tarjoiltuna voissa paistetun ruijanpallaksen kanssa. Kuva: KitchenOne.
20 valmistusaineet
4 annosta
20 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Haluatko tarjota jotain todella herkullista tänä kesänä? Sitten kannattaa ihanaa risottoa parsan, tillin ja sitruunan kanssa – tarjoiltuna voissa paistetun ruijanpallaksen kanssa. Kuva: KitchenOne.
Kala
500 g ruijanpallasfileetä
50 g voita
Öljyä
Suolaa
Graavattu sitruunaseos
2 sitruunaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl suolaa
Suippokaali
1 suippokaali, lohkottuna
Blanssattu pinaatti-tilliseos
130 g babypinaattia (2 pussillista)
n. 4 rkl tilliä
Vettä
Risotto
350 g arborioriisiä (tai carnaroliriisiä)
0,5 dl öljyä
2 kevätsipulia
1 nippu vihreää parsaa
2 dl valkoviiniä
1,5 l kasvis- tai kanaliemi
2 dl hienoksi raastettua Västerbotten-juustoa
75 g voita
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Päälle
1 nippu tilliä
1 sitruunan kuoriraaste
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Kalan suolaaminen
Leikkaa ruijanpallas neljään annospalaan, mielellään nahkoineen. Suolaa palat kauttaaltaan, laita kulhoon ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Graavattu sitruunaseos
Leikkaa sitruunoista kuori pois ja fileoi lohkoiksi ilman kalvoja. Purista lopuista osista mehu talteen. Laita lohkot ja mehu lasipurkkiin suolan ja sokerin kanssa, sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.
Kasvisten valmistelu
Hienonna kevätsipuli. Leikkaa parsa pieniksi paloiksi, säästä 2 parsanvartta koristeluun ja viipaloi ne ohuiksi (esim. mandoliinilla). Laita viipaleet kylmään veteen tarjoiluun asti.
Blanssattu pinaatti-tilliseos
Kiehauta vettä kattilassa ja lisää pinaatti sekä tilli. Keitä 1 minuutti ja siirrä sitten jääveteen. Valuta siivilässä. Soseuta pinaatti ja tilli sileäksi. Säilytä kulhossa risottoa varten.
Kuumenna Muurikka pannu, lisää öljy ja voi ja ruskista kalapalat kauttaaltaan. Siirrä sivuun ja laske ulkokehän lämpö. Anna kalan kypsyä hitaasti 42 asteeseen. Paista suippokaalilohkot kauniin värisiksi. Siirrä nekin sivuun ja anna pehmetä jälkilämmöllä. Valuta päälle sitruunagraavilientä tarjoiltaessa.
Risoton valmistus
Kuumenna öljy pannulla. Paista parsat lyhyesti ja siirrä lautaselle. Lisää voi ja kuullota kevätsipulit, kunnes ne ovat kiiltäviä. Lisää riisi ja paista hetki, kunnes jyvät muuttuvat läpikuultaviksi. Kaada viini joukkoon ja anna imeytyä. Lisää lämmin liemi vähitellen, noin 2 dl kerrallaan sekoittaen ja anna imeytyä ennen seuraavaa lisäystä. Risoton tulee olla löysää mutta napakkaa – keittoaika n. 18–20 minuuttia. Sammuta lämpö ja sekoita joukkoon pinaatti-tilliseos, juustoraaste, voi ja paistetut parsat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoilu
Koristele risotto viipaloidulla parsalla, juustoraasteella, paahdetuilla pinjansiemenillä, sitruunankuorella ja tillillä. Tarjoa ruijanpallaksen ja paistetun suippokaalin kanssa.