Valmistusaineet

Grillikyljet

1,5 kg grillikylkeä
2 rkl voita
4 rkl vastajauhettua mustapippuria
2 rkl sormisuolaa
2 rkl omenasiiderietikkaa

Omenasalaatti

2 omenaa raastettuna
1 pieni suippokaali suikaloituna
2 rkl majoneesia
1 rkl ranskankermaa
1 tl dijoninsinappia
2 rkl hienonnettua persiljaa
1⁄2 puristettu sitruuna

Dippikastike

Barbequekastiketta

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Grillikylki: poista ylimääräinen rasva ja luun päällä oleva valkoinen kalvo. Sivele grillikylkiin sulatettua voita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Vaihe 2

Savustus: laita Muurikka Omena Savustuslastuja sähkösavustimen mukana tulevalle pellille ja säädä savustin korkeimmalle lämmölle. Kun savua muodostuu kunnolla, aseta grillikylki sähkösavustimeen lihapuoli ylöspäin. Laske lämpötila heti 115 asteeseen ja savusta lihaa 3 tuntia.

Vaihe 3

Poista grillikyljet savustimesta, sivele niihin omenasiiderietikkaa, kääri ne alumiinifolioon ja aseta ne takaisin savustimeen lihapuoli alaspäin tunniksi.

Vaihe 4

Omenasalaatti: sekoita kaikki ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla.