Suosituimmat kategoriat
Valikoimamme
Resepti
13 valmistusaineet
6 annosta
13 valmistusaineet
6 annosta
Resepti
2 nieriää
1 keltasipuli viipaloituna
2 sitruunaa viipaloituna
1 sitruuna
1 ruukku tilliä
hienonnettuna
1 suippokaali
100 g parmesaania
Oliiviöljyä
Kastike
200 g voita
1 dl crème fraîchea
3 dl kermaa ja
1⁄2 sitruunan mehu
3 rkl ruohosipulia, silputtuna
100 g kirjolohenmätiä
Suolaa ja pippuria
Kala: avaa puhdistettu kala keskeltä ja mausta sisäpuoli suolalla ja pippurilla. Aseta sitruunaviipaleet, sipuli ja tilli kalaan ja taita se takaisin. Aseta kalat savustimen ritilälle.
Leikkaa suippokaali neljään osaan. Ripottele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja purista sitruunamehu päälle. Laita kaali kalan joukkoon.
Savustus: Laita savustuslastut savustimeen ja aseta se korkeimmalla lämmölle. Lisää kala ja suippokaali ja savusta noin 20 minuuttia, kunnes kalan sisälämpötila on 45-50 °C.
Kastike: Kuumenna kerma kattilassa liedellä. Kun se alkaa kiehua kevyesti, sekoita joukkoon crème fraîche ja voi. Lisää suola, pippuri, tilli ja puolikkaan sitruunan mehu. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää ruohosipuli ja kirjolohenmäti juuri ennen tarjoilua.
Viimeistele parmesaaniraasteella ja tillillä.