Resepti
Savustettuja sinisimpukoita, aiolia savustetusta valkosipulista à la Henri Alén
13 valmistusaineet
4 annosta
13 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Savustettuja sinisimpukoita, aiolia savustetusta valkosipulista à la Henri Alén
Valmistusaineet
1kg tuoreita sinisimpukoita
pala fenkolia
1tl hienonnettua chiliä
1rkl silputtua tilliä
1dl kuivaa valkoviiniä
ripaus suolaa
Aiolia
4 kuorittua valkosipulin kynttä
2dl majoneesia
1 tl dijon-sinappia
2tl sitruunanmehua
2rkl oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Pese simpukat huolellisesti ja
heitä rikkoutuneet ja täysin auki
olevat simpukat pois. Poista
tarvittaessa pieni rihma eli ”parta”
joka niissä on kiinni.
Laita simpukat metalliseen astiaan
joka mahtuu savustimeen, tai taittele
foliosta niille alusta.
Vaihe 2
Hienonna fenkoli ja lisää mukaan.
Lisää mukaan myös chili ja valkoviini.
Vaihe 3
Aloita savustus sähkösavustimen
3-asetuksella kunnes savua alkaa
syntymään kunnolla. Säädä teho
2-asetukselle ja savusta noin
25 minuuttia.
Kun kaikki simpukat ovat avautuneet,
ovat ne kypsiä.
Vaihe 4
Ripottele päälle tilli ja
hieman suolaa.
Vaihe 5
Aiolia
Sivele valkosipulit kevyesti öljyllä ja savusta
noin 20 minuuttia, tai kunnes hieman
pehmenneet. Murskaa kynnet huolellisesti ja
sekoita majoneesiin. Sekoita kaikki kastikkeen
ainekset hyvin keskenään ja anna maustua
vähintään tunti ennen tarjoilua.
Vaihe 6
Tarjoile aiolin ja tuoreen leivän kera.