Suosituimmat kategoriat
Valikoimamme
Resepti
13 valmistusaineet
4 annosta
13 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Souvlaki
1 kpl porsaan ulkofileetä, noin 800 g
2 kpl paprikaa, keltainen ja vihreä
0,5 tl kuivattua oreganoa
Paprikajauhetta (maun mukaan)
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä
Puisia varrastikkuja
Tzatziki
1 kpl kurkku, raastettuna
1 dl kreikkalaista jogurttia
1–2 kpl valkosipulinkynttä, raastettuna
Hienonnettua tilliä
Suolaa ja pippuria
Smashed potatoes
8 kpl keitettyjä perunoita
Voi
0,5 dl raastettua parmesaania
Suolaa ja pippuria
Liota puisia varrastikkuja vedessä.
Leikkaa porsaan ulkofilee noin 2x2 cm kokoisiksi paloiksi.
Laita palat kulhoon ja mausta oreganolla, paprikajauheella,
suolalla ja pippurilla. Lisää oliiviöljyä ja sekoita hyvin niin,
että liha peittyy mausteisiin.
Anna marinoitua noin 30 minuuttia.
Leikkaa paprikat samankokoisiksi paloiksi kuin liha.
Raasta kurkku karkeasti ja ripottele päälle
hieman suolaa. Anna sen seistä siivilässä
muutaman minuutin ajan, jotta ylimääräinen
neste valuu pois.
Pujota lihan- ja paprikanpalat vuorotellen varrastikkuihin.
Purista ylimääräinen neste raastetusta kurkusta
ja sekoita se kreikkalaisen jogurtin, raastetun
valkosipulin, hienonnetun tillin, suolan ja
pippurin kanssa. Sekoita hyvin ja laita tzatziki
jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Grillaa vartaat grillipannulla. Paista keskilämmöllä,
kunnes liha on kypsää ja saanut kauniin pinnan.
Anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
Käännä pannu ympäri, sulata voi ja lisää keitetyt perunat.
Litistä perunat kevyesti lastalla. Paista molemmin puolin,
kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Ripottele päälle raastettua parmesaania, suolaa ja pippuria.
Tarjoile souvlaki perunoiden ja täyteläisen tzatzikin kanssa.