Resepti
Tulinen chili papujen ja pannuleivän kera
16 valmistusaineet
4 annosta
16 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Tulinen chili papujen ja pannuleivän kera
Valmistusaineet
Chili
500 g naudanjauhelihaa
400 g säilöttyjä papuja
1 karkeasti pilkottu sipuli
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g tomaattimurskaa
30 g voita
1 tl chilihiutaleita
0,5 dl chilikastiketta
Suolaa ja mustapippuria
Pannuleipä
5 dl piimää
1,5 dl vaaleaa siirappia
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl aniksensiemeniä
13 dl ruissihtijauhoja
2 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
Ruoanvalmistus
Vaihe 1
Pilko sipuli ja valkosipuli.
Vaihe 2
Kuumenna pannu ja sulata voi.
Ruskista naudanjauheliha kypsäksi.
Lisää sipuli ja valkosipuli.
Vaihe 3
Sekoita joukkoon tomaattimurska,
chilihiutaleet, chilikastike ja papuseos.
Anna kiehua. Mausta suolalla ja
mustapippurilla maun mukaan.
Vaihe 4
Hällbröd
1. Sekoita piimä ja siirappi.
2. Murskaa fenkolinsiemenet
ja aniksensiemenet morttelissa.
3. Sekoita kaikki kuivat ainekset
keskenään, lisää neste ja vaivaa taikinaksi.
4. Jaa taikina 20 osaan ja kauli niistä
pyöreitä leipäsiä. Pistele ne haarukalla.
5. Paista leivät pannun kuivalla reunalla
keskilämmöllä. Ne ovat kypsiä, kun ne ovat
vaaleanruskeita, kun niitä on paistettu
1-2 minuuttia kummaltakin puolelta.