Valmistusaineet

Chili
500 g naudanjauhelihaa 
400 g säilöttyjä papuja
1 karkeasti pilkottu sipuli
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g tomaattimurskaa 
30 g voita  
1 tl chilihiutaleita 
0,5 dl chilikastiketta
Suolaa ja mustapippuria

Pannuleipä
5 dl piimää 
1,5 dl vaaleaa siirappia
2 tl fenkolinsiemeniä  
2 tl aniksensiemeniä 
13 dl ruissihtijauhoja  
2 tl suolaa  
2 tl ruokasoodaa

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Recept_het chili med bönor och hällebröd (2).jpg

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Vaihe 2

Recept_het chili med bönor och hällebröd (3).jpg

Kuumenna pannu ja sulata voi.
Ruskista naudanjauheliha kypsäksi.
Lisää sipuli ja valkosipuli.

Vaihe 3

Recept_het chili med bönor och hällebröd (4).jpg

Sekoita joukkoon tomaattimurska,
chilihiutaleet, chilikastike ja papuseos.
Anna kiehua. Mausta suolalla ja
mustapippurilla maun mukaan.

Vaihe 4

Recept_het chili med bönor och hällebröd (5).jpg

Hällbröd

1. Sekoita piimä ja siirappi.
2. Murskaa fenkolinsiemenet
ja aniksensiemenet morttelissa.
3. Sekoita kaikki kuivat ainekset
keskenään, lisää neste ja vaivaa taikinaksi.
4. Jaa taikina 20 osaan ja kauli niistä
pyöreitä leipäsiä. Pistele ne haarukalla.
5. Paista leivät pannun kuivalla reunalla
keskilämmöllä. Ne ovat kypsiä, kun ne ovat
vaaleanruskeita, kun niitä on paistettu
1-2 minuuttia kummaltakin puolelta.